Газонокосарка Honda Mean Mower потрапила до Книги рекордів Гіннеса

Ця швидкісна тисячокубова косарка, побудована на базі садового трактора Honda HF2620, офіційно встановила новий рекорд Гіннеса у категорії «найшвидша газонокосарка», зумівши розвинути швидкість в 187,6 км/год, що на 45 км/ч краще попереднього показника.

Обов’язковою умовою для фіксації рекорду було те, що техніка повинна виглядати як газонокосарка, і бути здатною використовуватися за прямим призначенням – косити траву.
За кермом «суперкосарки» сидів пілот журналу TopGear Пірс Ворд, якому також належить перший рекорд швидкості Mean Mower. І 8 березня на північній прямій треку Ідіада гонщику вдалося затьмарити свій попередній рекорд в 141,35 км/год, який був встановлений в травні 2010 року.

Швидкість вимірювалася на стометровій ділянці, оснащеній радаром і таймерами. За правилами Книги рекордів Гіннесса, газонокосарка повинна була проїхати по одній і тій же ділянці траси в двох напрямках протягом години. Максимальна швидкість розраховувалася як середнє арифметичне максимальних швидкостей, продемонстрованих в двох заїздах.



Газонокосарка Mean Mower була розроблена і сконструйована у Великобританії партнером компанією Honda Team Dynamics. Команда інженерів повністю переробила садовий трактор Honda HF2620, додавши до нього заново зібране шасі, виготовлене з легкого і надміцного хромолія 4130 (високовуглецевої сталі). В якості силового агрегату використовувався тисячокубовий двигун мотоцикла Honda VTR Firestorm, тоді як донорами підвіски і коліс стали квадроцикли.

Результатом праці інженерів стала газонокосарка вагою 140 кг, максимальною швидкістю вище 209 км/ч, 96 Нм крутного моменту, неймовірною потужністю на одиницю ваги в межах 532 к. с./т, і розгін від 0 до 100 км/год всього за 4 секунди.

Важливо, що незважаючи на значні технічні перетворення, газонокосарка не втратила здатності виконувати свою головну функцію – стригти газони. За це відповідають два електромотора ріжучої деці, а також ріжучий сталевий трос, що обертається на швидкості 4000 об/хв товщиною 3 мм. Газонокосарка може зрізати траву на швидкості 24 км/год, що вдвічі більше, ніж швидкість оригінальної HF2620.