Гігантську ковдру для пікніка BIGNIK представили в Швейцарії

Спокій симпатичного швейцарського містечка Аппенцелль порушила справжня художня інтервенція, очолювана творчим дуетом двох братів-близнюків – Френка і Патріка Ріклін (Frank and Patrik Riklin). Брати Ріклін (студія Atelier für Sonderaufgaben) підготували вражаючу інсталяцію BIGNIK («Великий пікнік»), що представляє собою величезну клаптикову ковдру для пікніка.

За задумом художників, інсталяція BIGNIK повинна стати чимось на кшталт нового місця для дружніх посиденьок, зустрічей і приємного дозвілля місцевих жителів, повищення рівня їх соціалізації, так би мовити.

Матеріалом для гігантської ковдри послужили штори, простирадла і навіть рушники. Кожен модуль інсталяції - це, як правило, чотири зшиті разом матерії. По площі інсталяція вже зараз порівнянна з кількома футбольними полями, однак брати не збираються зупинятися на досягнутому: кожен рік вони планують додавати нові «модулі».

Згідно з кінцевою задумкою авторів, завершаться роботи тільки до 2040 року. Важко уявити скільки гектарів покриє ця “ковдрочка” до того часу, зрештою невідомо чи проект взагалі буде так довго існувати з огляду на небезпеку для травяного покрову.



Кілька слів про авторів задумки. Брати Ріклін народилися і виросли у місті Санкт-Галлен (Швейцарія). Закінчили школу прикладного мистецтва Kunstgewerbeschule St. Gallen, а вже у 1999 році заснували в рідному місті власну студію Atelier für Sonderaufgaben («Студія для особливих замовлень»), яка розташувалася на верхньому поверсі колишньої текстильної фабрики.

Одночасно з відкриттям студії, брати продовжували навчання: Френк вивчав образотворче мистецтво в Державній академії образотворчих мистецтв в Цюріху (Hochschule für Gestaltung und Kunst Zürich), а Патрік поступив в Берлінський університет (Berlin University of the Arts).

Брати впевнені, що справжнє мистецтво має належати людям, приносячи їм реальну користь. Такий «практичний» підхід визначає всю їхню творчість. «Ми ставимо перед собою мету створювати незалежне і безкомпромісне мистецтво. Ми беремося за ті завдання, які здаються непосильними для інших», - пояснюють художники.

Якісна справжня вовняна ковдра не тільки добре зігріє, але  істане справжньою окрасою вашої оселі. Чудові вироби в кращих гуцульських традиціях для вашого домашнього затишку і комфорту!