А ви коли-небудь пробували ікру равликів?

Сьогодні все більшою популярністю користуються незвичайні і досить рідкісні продукти харчування, серед них і ікра. Здивувати зараз когось червоною або чорною ікрою вже неможливо, ці колись делікатесні продукти вже міцно увійшли в культурну традицію багатьох народів. Однак, далеко не всі в курсі того, що існує таке екзотичне делікатесне блюдо як ікра равликів.

Це важкодоступний, а тому і вкрай дорогий продукт. Ціна невеликої баночки ікри равликів вагою 100 г сягає близько декількох сотень американських доларів. Саме тому, ікра равликів відноситься до ряду дорогих і доступних лише обраному колу споживачів, продуктів.

Першими, хто почав використовувати ікру виноградних равликів в кулінарії, були французи. Що не дивно, адже ця нація на весь світ славиться своїми кулінарними шедеврами і любов’ю до експериментів з різними продуктами. Чого варті тільки жаб’ячі лапки, ніжний смак яких підкорив серця і шлунки багатьох гурманів світу.

Першовідкривачем нової ікри став відомий кулінар Жан-П’єр Фаранка. Ще в 80-х роках минулого століття у Франції ним була заснована перша ферма з вирощування виноградних равликів. Процес вирощування цих молюсків в промислових масштабах пов’язаний з деякими труднощами. Для цього потрібні відповідні знання і великі кошти. Висока вартість ікри равликів обумовлена тим, що вони відкладають її всього 2 рази в рік. Так що, за рік равликова ферма пана Фаранка виробляє всього кілька кілограм цінного продукту.



Смак продукту описати майже неможливо, щоб відчути це витончене і вишукане задоволення, ікру потрібно просто спробувати. Щоб надати ікрі особливу маслянисту консистенцію до неї часто додають додаткові компоненти.

Продукт використовується для приготування екзотичних страв, або подають у вигляді оригінальної закуски.



Интернет-магазин Napoli предлагает наивысшего качества итальянское оливковое масло, такого разнообразия даного продукта, и низких цен вы больше нигде не найдете!