Безпілотне таксі в лондонськоу аеропорт Хітроу

Хітроу - це найбільший аеропорт Європи. Він займає 3-е місце серед світових аеропортів. Хітроу це не просто звичайний аеропорт, а величезний комплекс з величезною інфраструктурою. Через значну територію аеропорту в останній час різко загострилася проблема переміщення між парковками і терміналами, а порятунком стала система ULTra (UrbanLight Transit).

Ця система складається з десятка безпілотних таксі, які курсують між терміналами та парковками. Таке таксі може їздити вулицями міста, але для цього потрібно ще час, так як для таких таксі потрібні деякі технічні доопрацювання. В недалекому майбутньому відкриється така перспектива.

Для України такі безпілотники - це справа майбутнього, втім є досить хороші традиційні служби, наприклад столична http://express-taxi.ua/, кажуть, що це найдешевше таксі у Києві, причому сервіс, і технічне оснащення на висоті.



Безпілотні таксі ULTra не можуть їздити по звичайних дорогах, так як для них необхідні спеціальні шляхи. В Хітроу вони знаходяться на спеціальних естакадах, також вони можуть їздити на обладнаних для таких цілей доріжках. Одним з головних пріоритетів такого типу таксі те, що для них не потрібен водій.

ULTra їздять по спеціальному жолобу, в ці машини вбудована спеціальна система, яка працює проти зіткнень. Датчики не дають таксі зіткнуться з огорожею або іншим подібним таксі. Таксі їде по заданому пасажиром маршруті і зупиняється на певних станціях-зупинках.

На даний момент у процесі створення в лондонському Хітроу 18 таких станцій. Вони будуть знаходитися в терміналах, на парковках і біля зупинок громадського транспорту. Такі станції спрощують пересування пасажирам і працівникам аеропорту.

Поки що в Хітроу діють лише 2 станції і шлях для руху цих таксі всього 2км в кожну сторону, які з’єднують Термінал 5 і паркування бізнес класу. 21 безпілотні таксі на даний момент обслуговують.

В автомобілі є місця для 6 пасажирів і місце для багажу. Швидкість такого таксі 40 км/год Час очікування безпілотного таксі на одній з двох станцій, зупинок приблизно 30 секунд.На даний момент фахівці працюють над скороченням час очікування до 12 секунд.