Чемодан-скутер: справжня знахідка для пасажирів

Більш або менш вдалі спроби зробити багаж самохідним в різний час робилися неодноразово: на валізах «кріпили» велосипеди, електровізки та навіть електричні газонокосарки. У більшості випадків такі гібридні пристрої залишалися лише в прототипах, а якщо і йшли в масове виробництво, то особливою популярністю не користувалися.

Найбільш вдалим прикладом став Micro Luggage компанії Micro Kickboard, що спеціалізується на розробці самокатів. Вдале поєднання легкої і надійної конструкції, зручного розміру, що підходить під стандарти ручної поклажі і якісного виконання допомогло йому перейти з розряду дивних гаджетів в категорію практичних рішень. До речі, щодо практичних рішень: якщо ви бажаєте купити чемодан Київ, то краще за все придбати його на supersumka.net, речі там дійсно практичні, а крім того досить модні і доступні в ціновому плані.

У 2014 році Micro Luggage вийшов в спеціальній версії: американський діджей, номінант «Греммі» Стів Аокі намалював на кришці валізи кумедний принт, а заодно запропонував доповнити багаж бездротовою акустичною стереосистемою Sound2Go. Тепер власники такого самоката, проносячись транзитними коридорами аеропорту, можуть привертати увагу оточуючих не тільки самим фактом пересування «на валізі», але і ще і веселою музикою.



Конструкцією Micro Luggage надихнулися молоді розробники з каліфорнійського стартапу Сoolpeds. Взявши за основу складаний самокат і жорсткий кейс з кришкою на блискавці, вони доповнили його колесом з вбудованим мотором, акумулятором і зарядним пристроєм. Вставши на відкидну площадку Briefcase E-Scooter (вартість $599) і керуючи перемикачами на висувній рукояті, його власник може без усяких зусиль мчати по терміналам аеропортів зі швидкістю до 20 км/год.

Заряду батарей повинно при цьому вистачити на 10 км шляху або менше, якщо раптом він на ходу вирішить підзарядити якийсь інший гаджет — USB-порти з живленням від вбудованого акумулятора знаходяться всередині основного відділення валізи. Енергію батареї можна відновити, підключивши валізу до мережі 220 або 110 Ст.

Коштує цей чемоданчик За додаткові $100 розробники пропонують оснастити кришку Briefcase E-Scooter сонячною панеллю. Правда, вигляд у валізи при цьому стає надмірно технократичним. Електрифікація конструкції крім очевидних плюсів має і значний недолік: наявність у багажу двигуна та акумулятора не позначилося на збільшенні його габаритів, зате позначилося на вазі. Якщо Micro Luggage сам по собі важить всього 5 кг, то Briefcase E-Scooter рівно в півтора рази важче.