Волонтери шукають фахівців для запуску «Військового радіо» в зоні АТО

Українські волонтери запрошують фахівців для запуску некомерційного радіо, яке буде транслюватись на територіях, на яких триває АТО.

Радіостанція «Військове радіо» покликана доносити до населення і військових об’єктивну інформацію, що отримується безпосередньо від учасників АТО. Незалежне радіо буде правдиво інформувати населення про те, що в даний момент відбувається в «гарячих точках» України. Мовлення передбачається транслювати на Луганську і Донецьку область в якості альтернативи працюючим там ЗМІ, які поширюють проросійську пропаганду, і відверту брехню про стан справ у зоні бойових дій.

А останнє, варто зазначити, носить масовий характер, про що тільки не трублять фейкові кремлівські глашатаї: наші воїни масово здаються в полон, недоїдають, ходять голі-босі, не мають чим воювати. І хоча трапляються поодинокі випадки таких проявів, загалом наші збройні сили практично повністю забезпечені боєприпасами, провізією і обмундируванням, До речі, тут http://www.sk3000.com.ua/catalog/category/2/  представлені найсучасніші зразки камуфляжної форми, а також інший якісний спецодяг вітчизняного виробництва.

Втім, щодо «Військового радіо». Творці радіостанції не будуть виконувати політичних замовлень, а замість цього обіцяють повідомляти максимально правдиву інформацію про події на фронті. Тим не менш, кореспонденти будуть дотримуватися обов’язкового для військових режиму секретності і не розголошувати дані, що підпадають під поняття «військова таємниця», чи здатні нашкодити українським військам. 

У даний момент волонтери шукають однодумців, готових допомогти зі створенням такого радіо. Крім інженерів радіо і досвідчених дописувачів і ведучих, проекту потрібні фахівці з web-дизайну, програмісти, маркетологи і SMM. Крім того, проект сподівається заручитися підтримкою українських музикантів.

На жаль, доводиться говорити не тільки про успіхи, але і про проблеми колективного фінансування технічних проектів в Україні. Так, стартап під назвою «Перший народний танк» зміг зібрати 73% від необхідної суми — але так і не був запущений у масове виробництво. На сайті краудфандингової платформи «Народний проект» значиться, що заявка на створення дослідного зразка була зірвана виконавцем, а кошти повернуті бекерам і розподілені між іншими волонтерськими ініціативами цієї платформи.

Збір коштів на випуск роботизованого наземного дрона, здатного нести на собі стрілецьку зброю, стартував навесні 2015 року. «Народний танк» повинен був виглядати як дистанційно керований модуль на гусеничному ходу, висотою приблизно в половину людського зросту і трохи більше в довжину. На корпусі установки (за твердженнями розробників) можна було монтувати озброєння, маніпулятори для розмінування або відеокамери для розвідки. За словами одного з координаторів платформи «Народний проект» Ігоря Короленка, творці розробки виявилися аферистами, хоч і рекомендували їх перевірені поважні люди.