Мода на печворк в керамічній плитці

Техніка печворк в дизайні - це цілісна композиція з різнокольорових геометричних малюнків, що нагадує зшите з клаптиків тканини покривало. Власне, спочатку ця технологія і проявила себе в текстилі, коли з непотрібних шматочків тканини і всіляких залишків зшивалися ковдри, скатертини, чохли для меблів, та інші предмети побуту. Згодом стиль печворк поширився в різних сферах дизайну меблів та інтер'єрів.

Виробники керамічної плитки не могли залишитися осторонь, і приступили до створення численних серій плитки в стилі печворк. Вдалим збігом було те, що за останні кілька років стало вже буденністю технологія цифрового друку. Це дозволяє фабрикам кераміки створювати у великих кількостях широкодоступну плитку з різнокольоровими візерунками, що раніше було досить затратно.

Загалом, стиль печворк - це на любителя, втім тут http://keramachoice.com ви знайдете чудову плитку на любий смак.



Мода на печворк народилася в США, хоча безпосередньо сама техніка зшивання різних обрізків тканини в єдине ціле була відома ще з античних часів, і мала свої традиції у всіх країнах світу. Однак, такими творіннями не прийнято було хвалиться і виставляти на показ, до тієї пори, поки американці не помітили як гармонійно печворк поєднується з одним з найулюбленіших ними стилів в інтер’єрі - кантрі. Практично відразу після цього печворк став відомий в Європі, де виявилося дивовижна гармонійність “клаптикових” елементів в дизайні з керамічною плиткою в стилі Прованс.

Треба однак згадати, що в Іспанії технологія плитки patchwork була відома з 19 століття, і мала свої витоки арабської майоліки. Проте за рамками піренейського півострова цей стиль не приживався аж до самого останнього часу.



Застосовувати керамічне облицювання «patchwork» доцільно в приміщеннях, оформлених в середземноморському або східному стилі, а також в таких популярних стилях, як кантрі і прованс. Окремі декоративні панно печворк можуть гармонійно доповнювати інтер’єр в стилі вінтаж.

Кахель у стилі «печворк» не повинен перебирати на себе занадто багато уваги. Головне — створити гармонійний фон, де інші деталі і аксесуари інтер’єру будуть відігравати помітну роль у загальній композиції. Використовувати його можна в облицюванні будь-яких просторів, будь то кухонні зони, стіни, сходові прольоти і ступені, або підлоги.