Україна увійшла в сотню країн, що постачають IT-таланти Кремнієвій Долині

Аналітики видання Bloomberg Businessweek встановили, що Україна входить в сотню держав, які є найбільш активними постачальниками фахівців в Кремнієву Долину в США. На складену аналітиками карту були нанесені всі країни, громадяни яких особливо охоче йдуть працювати у IT-сферу знаменитого американського технорегіону.

Взагалі, українські спеціалісти у сфері високих технологій добились значних успіхів. Показовий приклад: наш співвітчизник, програміст Дмитро Чорний, котрий є одним з засновників крупної IT-компанії DEFCOM в Монако.

Отож, вихідці з України в цьогорічному рейтингу спеціалістів високотехнологічної галузі від аналітиків  агентства Bloomberg Businessweek займає 87 місце. На 85 позиції – Ізраїль, який і сам по собі вважається провідним світовим центром інновацій. За Україною в списку значиться Афганістан – 88 місце, і Нігерія – 89 місце. На останньому, сотому місці знаходиться Ямайка. Лідерами же рейтингу стали Мексика, Техас і Аризона – американські штати розглядалися поряд з іншими світовими державами.

А згідно з прогнозами Світового банку, в 2016 році Україна стане шостою країною в світі за обсягом експорту IT-послуг. З таким прогнозом згоден і головний директор по технології україно-американської компанії Global Logic Джим Волш (Jim Walsh).

Згідно з результатами власного дослідження, українських фахівців можна назвати найбільш освіченими і талановитими в світі. Кваліфікаційний рівень українських фахівців і якість їх роботи надзвичайно високі. Українська система освіти формує людей, які знають, що таке “думати”. Вони вміють вирішувати проблеми, легко освоюють нові технології, – заявив Джим Волш.

Крім того, за оцінками Global Logic, попит на українських фахівців у світовій ІТ-індустрії буде постійно зростати.

Тим часом, на думку вітчизняних аналітиків, найбільш престижною професією в Україні є професія IT-фахівця. Посада керівника або директора виявилася тільки на другому місці. Трійку лідерів замикають юристи, адвокати та прокурори.