Кубічні будинки в Роттердамі

Кубічні будинки у Роттердамі (Kubuswoningen) досить добре відомі у світі завдяки своєрідному і яскравому дизайну. Вони були спроектовані і побудовані за проектом голландського архітектора Піта Блома (Piet Blom), в 1984 році. Що ж представляють із себе Kubuswoningen?

За задумом архітектора, дизайн окремої будівлі повинен нагадувати дерево, а комплекс в цілому, що складається з 38 будинків – справжній урбаністичний ліс. Ідея Блома полягала в тому, щоб створити у великому місті своєрідне сучасне село, тихий оазис для життя. Дворики, всередині комплексу, і, правда, тихі і досить симпатичні.

Незвичайні будинки завжди приваблювали своїм дизайном велику кількість туристів і, один із жителів виявився на рідкість заповзятливим, вирішивши надати своє житло для показу публіці. Тепер, для особливо цікавих, у будинку номер 70, відкритий свого роду демонстраційний зал “De Kijk-Kubus”, який можна оглянути за цілком розумну плату – 2,50 євро. Вам, напевно, цікаво зазирнути всередину цих “кубиків-рубиків”?

“De Kijk-Kubus” дає приблизне уявлення про інтер’єр і про те, як у них живуть люди. Будинки мають 3 поверхи, загальна площа складає близько 100 кв. метрів. Проте здається, що ця цифра сильна завищена, в будинку було якось затісно і темнувато, хоча, можливо, це ефект похилих стін.

На першому поверсі розташована вітальня і кухня. В Кубічних будинках немає прямих стін крім тих, які розташовані посередині. Уявляєте, яким креативним мисленням повинні володіти мешканці будинків, щоб знайти відповідний інтер’єр?

Другий поверх відведений під кабінет, спальню і ванну кімнату. Самий верхній поверх, зі скляним дахом, багато жителі використовують як “зимовий сад”, де розводять квіточки.

Кажуть, що люди, які довго живуть в Kubuswoningen, мають невеликий “пунктик”: вони настільки звикли до своїх незвичайних будинків, що всі інші будівлі з прямими стінами здаються їм, щонайменше, дивними. До речі, якщо у вас виникне непереборне бажання залишитися тут на ніч, до ваших послуг хостел “StayOkey”, що відкрився в “Кубічних будинках” в 2009 році.

З галереї комплексу Kubuswoningen відкривається прекрасний вид на Стару гавань Роттердама, на якій розташувалися численні тераси кафе, де приємно провести час в погожий день. Отож, якщо вам захотілося самим відвідати Кубічні будинки в Роттердамі, їх можна знайти за адресою: Overblaak 70, Rotterdam

Якщо вас цікавить оренда опалубки у Львові, та у Західному регіоні, звертайтесь до компанії БУДХАБ. В наявності різні види вертикальної та горизонтальної опалубки, риштування, фанери, та необхідних розхідників, а досвідчений персонал оперативно виконає всі розрахунки щодо необхідного матеріалу.