Світильник, який стежить за тобою: китайці вбудували відеокамеру в лампочку

Китайська компанія-виробник лампочок з вбудованими колонками (що вже досить незвично) Sengled готується почати продажі лампочки-відеокамери Snap («знімок»). Лампочка була показана на виставці CES 2015, де відразу була відзначена нагородою «кращий інноваційний продукт». Вбудована камера знімає в HD дозволі і володіє технологією WDR (WIDE Dynamic Range) для ширококутної зйомки.

Технологія LED-освітлення все впевненіше захолює нові ринки і вподобання споживачів. Треба лампочку для дому - не проблема, в кожному магазині ви їх знайдете, для вашої машини ось хороша пропозиція світлодіодні лампи для авто від магазину zazhigay.com.ua, а ще промисловість, комунальна сфера, тощо.

Але цей екземпляр напевне переплюнув свої сородичів по “навороченості”. Ця лампочка дозволяє за допомогою смартфона спостерігати, що відбувається в будинку її власника, в онлайн-режимі або ставити все на запис і передивитися в будь-який зручний час. Більш того, камера вміє розпізнавати обличчя і володіє нічним баченням, що дозволяє стежити за тим, хто і що робить у будь-який час доби і при будь-якій освітленості.

Генеральний менеджер Sengled в США Алекс Руан порівнює ці лампочки зі смартфонами Apple в інтерв’ю каналу CNBC. Він каже, що їх компанія намагається змінити підхід до застосування побутових лампочок, як Стів Джобс змінив підхід до смартфонів:

«Суть розумних будинків – поміняти стиль нашого життя, поліпшити його якість, і тому доступність для кожного – в пріоритеті у Sengled», – говорить Руан. Тим не менш, ціни на їх лампочки теж більше схоже на епплівські: $170 за пару ламп. Зараз Snap знаходиться на стадії підготовки до виробництва, і в продаж новинка поки не надійшла.