Палац Бульбашок П’єра Кардена в Каннах

Дивлячись на будинок П'єра Кардена в Каннах, побудований архітектором Анті Ловагом і названий Palais Bulles (Палац Бульбашок), можна подумати, що це атракціон в аквапарку, або якись хитромудрий дитячий майданчик. І все-таки це будинок.

Ця футуристична біоморфна структура зі сферичними кімнатами і вікнами-ілюмінаторами будувалась протягом 14 років (1975-1989) за замовленням великого ліонського промисловця і мецената П’єра Бернара (Pierre Bernard), і за проектом архітектора Анті Ловага (Antti Lovag).

Його дизайн включає в себе гладкі і круглі форми без прямих ліній і гострих кутів, що змушує незвичайну будівлю зливатися з навколишнім середовищем.

Ну не знаю, як на мене, то вже надто екстравагантно-зухвале архітектурне рішення, і для відпочинкового варіанту більш підіййшли би ось такі чудові комфортні проекти  http://servusbud.od.ua/bazyi-otdyiha/, що пропонує ООО “Сервус Одесса”.



Загальна площа готелю складає 1200 м2, на яких знаходяться 10 номерів, вітальня, дві кухні, відкритий зал, сад з басейнами, студія і багато іншого. Вікна в готелі так само незвичні, як і він сам. Вони були зроблені зовні і розташовані так, що сонячне світло проникає в них під певним кутом, даючи простір для фантазії, і, звичайно ж, з них відкривається прекрасний вид на природу.

Химерний вигляд у Palais Bulles не тільки зовні, але і всередині: навіть інтер’єр має особливості, які концентруються на кривих і круглих формах.



У 1989 році Palais Bulles був проданий дизайнеру П’єру Кардену, який сказав: “Ось, я і знайшов місце, яке дозволило б мені поєднати те, про що я мріяв, і що вже зібрав, можливо, для майбутнього музею.”

Він доповнив існуючий архітектурний ансамбль відкритим амфітеатром, а існуючі аскетичні інтер’єри – настінним живописом.

Le Palais des Bulles П’єр Карден перетворив на своєрідний культурний “епіцентр”, розмістивши тут власну колекцію меблів і предметів мистецтва. Особливе місце в «музеї» було відведено моделям одягу, створеним Карденом у 1960-1970-х роках.