Надзвичайно реалістичний робот-голова Ham

2015 рік вражає своїми відкриттями. Поки в одній частині планети 100 хірургів намагаються здійснити пересадку голови, в іншій частині розробники створюють справжню роботизовану голову. Виробник робототехніки Hanson Robotics представив своє нове творіння – суперреалістичного робота, який здатний не тільки копіювати емоції людини, але і відповідним чином реагувати на події навколо.

Такого робота можна використовувати в найрізноманітніших сферах, наприклад в якості симуляційного обладнання, про яке можна дізнатися на сайті
http://www.medinova.com.ua/ компанії МедіНОВА, що займається поставкою в Україну найсучаснішого медичного обладнання і матеріалів.

Отож, виставка Global Sources Spring Electronics Show запам’яталася багатьом її відвідувачам завдяки унікальному роботу від компанії Hanson Robotics, який продемонстрував разючу подібність з живою людиною. Гості виставки розповідають, що відчуття, які відчуваєш поряд з цією “головою професора Доуеля” вельми незвичайні. Багатьом складно повірити, що настільки реалістична поведінка і зовнішній вигляд приховують просто набір схем, механізмів і програмне забезпечення.


Нашумілого робота його творці назвали Ham. Він став дітищем американського конструктора Девіда Хенсона. Завдяки безлічі приводів і рухомих елементів його еластичне обличчя здатне виражати різні емоції і навіть їх комбінувати. Поверх механічної частини надіта людиноподібна маска з особливого матеріалу – Frubber. Виготовлений робот з використанням нанотехнологій і інших інноваційних методів виробництва.

Своєю “живістю” Ham багато в чому зобов’язаний спеціальному програмному забезпеченню. Завдяки йому він вміє розпізнавати вираз обличчя і визначати емоції, пережиті ним. Для цього в очі робота вмонтовані камери. Спираючись на отриману інформацію, Ham створює власну лінію поведінки, що відноситься до конкретної людини.

Більше того, він навіть може задавати прості доречні питання і відповідати на такі ж. Таким чином, Ham не тільки може підтримати розмову, але і сам втягне вас у цікавий діалог!