Скульптури з автомобільних шин Yong Ho Ji

Талановитий скульптор Yong Ho Ji (Йонг Хо Джі) з Кореї створює незвичайні, просто запаморочливі скульптури із звичайних автомобільних шин. Найчастіше, образами для створення скульптур є тварини, але трапляються і незвичайні істоти, такі, як — дракони, мінотаври та інші фантастичні чудовиська.

Те, що він створює - справжній кіберпанк, мистецтво індустріалізованого суспільства. Сам процес виготовлення скульптури дуже складний і трудомісткий, деякі творіння займають більше трьох місяців щоденної праці.



На першому етапі скульптор Йонг виготовляє каркас майбутньої істоти у задуманій позі, потім варить залізний каркас з арматури – скелет, обтягує скульптуру смужками шин, збираючи докупи свого героя, та так майстерно і професійно, що можна вивчати анатомію. При цьому шматочки вирізаючої гуми підбираються в суворій відповідності з завданням і розташуванням.

Наприклад, для контурів обличчя людини або морди тварини використовується більш м’яка і тонка гума велосипедних шин, а в лінії носа й вилиць – більш груба і жорстка з шин гірських велосипедів.



Щоб виразити напругу м’язів, скульптор використовує зношені шини, а текстуру шкіри та хутра вміло імітує складним візерунком з протекторів, фактурність яких надає додаткову декоративність готової скульптурі.

Більше всього в гумових скульптурах Yong Ho Ji вражає точна, анатомічно-вірна передача пропорцій тіла і кінцівок, розташування м’язових волокон. Здається, що в наступну мить ця істота почне рухатися, гумово поскрипуючи в суглобах!





Літні і зимові автомобільні шини б/у з Німеччини 205.55 r16 за найкращою ціною ви знайдете на sto-shyn.kiev.ua.