Безпілотне таксі Induct на вулицях Сінгапуру

В найближчий час вуличний рух в Сінгапурі переживе воістину революційне потрясіння – на вулицях азіатського мегаполісу з'являться перші по-справжньому повністю автоматичні таксі, котрі не потребують водія. Це може призвести до повної модернізації транспорту не тільки в Сінгапурі, але і в недалекому майбутньому – в усьому світі.

Кілька днів тому ми вам розповідали про унікальний проект безпілотного таксі у зоні лондонського аеропорту Хітроу. Втім, подібний проект почав реалізовуватись і на іншому куточку світу.

Встигаючи слідом за великими корпораціями, такими як всесвітньо відомі Google і Audi, група вчених з Наньянського Технологічного Університету в Сінгапурі зайнялася розробкою та вдосконаленням автопілотних технологій для автомобілів. Їх стараннями був створений і запущений на вулиці рідного міста перший транспортний засіб без водія, що отримав назву Induct.



З подробиць повідомляється, що Induct – за формою й концепцією все-таки більше схожий не на авто, а на мікроавтобус – розрахований на чотирьох пасажирів, і пересувається завдяки електродвигуну, який дозволяє розвивати швидкість до 20 кілометрів на годину. Це, звичайно, дуже мало, але, з іншого боку, для поїздок по місту більше і не потрібно.

«Після успішного тестування Induct’а, ми зайнялися розробкою нової моделі безпілотного таксі, розрахованої вже не на чотирьох, а на вісьмох пасажирів, заздалегідь назвавши новий безпілотник Navia», - говорить один з членів групи вчених Наньянський Технологічного Університету.

«У разі успішних випробувань як нової, так і доопрацьованій колишньої моделі, буде поставлено питання про початок комерційного виробництва», - продовжують автори Induct і Navia. - «У цій справі нам повністю сприяє влада Сінгапуру, яка дуже зацікавлена в переході на подібні компактні та економічні електроавтобуси».

Таксі

Оптимальне Таксі довезе вас з вітерцем в любий куточок Києва. Найбільш оптимальне поєднання комфорту і ціни!