“Сонячна квітка” дозволить електромобілям стати незалежними від станцій підзарядки

Кожен автолюбитель хоч раз в житті шкодував про те, що його «залізний кінь» залежить від зовнішніх джерел енергії. Цим недоліком страждають як автомобілі з двигуном внутрішнього згоряння, так і електромобілі.

Але, можливо, незабаром ці поширені засоби пересування позбудуться від такої залежності і стануть повністю автономними. Допоможе їм у цьому така інновація, як «сонячна квітка», розроблена компанією Monarch Power.

Дизайнери і конструктори з різних країн вже неодноразово виготовляли сонячні батареї у формі квітки, символізуючи цим споконвічне бажання рослин перебувати під сонячними променями. Така форма цих виробів вказує також на те, що сучасні енергетичні технології прагнуть отримати статус «зелених», тобто екологічно чистих. Всі подібні конструкції, що випускалися до цих пір, є стаціонарними, а новинка, запропонована компанією Monarch Power, придбала мобільність.

Новий пристрій являє собою набір з збірних сонячних панелей, який з легкістю поміщається в будь-якому автомобілі. Під час будь-якої зупинки комплект можна витягнути з багажника і зібрати за лічені хвилини. Звичайно ж, мова йде тільки про електромобілі, так як сонячні батареї марні для машин з двигуном внутрішнього згоряння.


Енергії, одержуваної від «сонячної квітки», цілком вистачає для зарядки акумуляторів автомобіля. Сама конструкція складається з вісімнадцяти пелюсток. Вона дає на сімдесят відсотків більше енергії, ніж стандартна сонячна батарея, що має плоску форму. Такі плоскі сонячні панелі вже зараз нерідко можна побачити на дахах електромобілів.

Новинка від компанії Monarch Power вже скоро з’явиться на ринку. За словами розробників, її вартість буде становити приблизно чотири тисячі доларів, а при оформленні замовлення три тисячі двісті доларів. Ціна, звичайно, досить висока, але вона дозволяє щасливим власникам електромобілів не залежати від зовнішніх джерел живлення, тобто автомобіль можна буде підзарядити навіть у самому глухому куточку природи.


Покупать новый автомобиль далеко не каждому по карману, зато тут можно найти б/у авто, на сервисе zapp.com.ua имеется удобная панель поиска, благодаря которой вы быстро сможете найти наиболее подходящую для себя модель.