Om One — перша в світі “літаюча” колонка

Сьогодні світ IT-прибамбасів дуже багатий на всякі дійсно круті штуки, які крім своїх основних функцій, вміють по-справжньому дивувати. Деколи, поєднуючи різні продукти, виробники домагаються вельми цікавих результатів. Так сталося і з Om One — першою левітуючою Bluetooth-колонкою.

На перший погляд, все виглядає дійсно вражаюче. Сферична колонка, яка в буквальному сенсі слова, ширяє над док-станцією. Звичайно, знаючі люди скажуть, що вся справа у взаємодії магнітних полів, і що, наприклад, глобуси в такому виконанні можна було знайти вже дуже давно, але, все одно, хто вперше побачить цю штукенцію вау-ефект буде виникати в більшості випадків.

Зрештою, якщо абстрагуватися від бажання здивувати оточуючих, можна тут http://musicmag.com.ua/portativ/portable придбати просто якісну портативну акустику.

Потужність самого динаміка не така і велика — всього 3 Вт. Вбудованого акумулятора вистачить на 15 годин безперервного відтворення, при цьому ніхто не обмежує вас в пересуванні, адже саму “кульку” завжди можна зняти з підставки і забрати з собою.



Творці стверджують, що їх дітище здатне відтворювати досить непоганий звук. Крім якісних динаміків свою роль відіграє і левітація зі сферичним дизайном, що дозволяює поширювати звукові хвилі в усі сторони рівномірно. Наскільки це правда, складно судити, не почувши безпосередньо фінальну версію. Так що в цьому питанні доведеться вірити виробникові на слово.

З джерелом звуку (наприклад, смартфоном) колонка з’єднується за допомогою Bluetooth 4.0. Також в Om One вбудований мікрофон, так що ви зможете використовувати його в якості пристрою гучного зв’язку. До всього іншого, передбачена можливість з’єднання двох колонок Om One в одну стерео-пару, що має поліпшити користувальницький досвід. На даний момент йде краудфандинговая кампанія по збору коштів на виробництво колонки. За один примірник, який доставлять вам до кінця року, просять суму в $179.