«Casa Brutale»: брутальний концепт дому у скелі з басейном на даху

«Casa Brutale» є гучною заявою простоти і гармонії в сучасній архітектурі. Концепцією будівництва ОПА (відкрита платформа для архітектури), є змінний життєвий простір, що балансує на високих скелях Егейського моря. Це проект естетики, життєвого пристросування, функціональності та інженерного мистецтва. Він з надією чекає того, хто втілить його в життя.

«Casa Brutale» нібито змальований прямо з італійського шедевра Adalberto Libera Casa Malaparte, але не над землею, а прилаштований в «ніжні земні обійми». Будинок побудований з простих матеріалів: дерево, скло і бетон, і робить акцент на пейзаж і океан. Ніщо не виступає над рівнем землі, і зовнішнє зіткнення обмежена єдиним фасадом, який розділяє вертикальний схил.



Дах зроблений у вигляді прозорого басейну, з армованого скла, його основа засклена і функціонує як величезне вікно, яке заповнює простір природним світлом. Зверху-вниз скло покриває весь скельний бік фасаду, який поетично максимізує взаємодія будинку і внутрішніх елементів.

П’ятдесят сходинок ведуть господаря вниз, в основі якого знаходяться високі обертові двері зі старого дерева. Всередині будинок практично порожній, інтер’єр простий.

Незважаючи на оригінальне архітектурне рішення, інтер”єр цього житла якийсь сірий і непривітний, от якби стіни обклеїти чудовими шпалерами Limonta, які можна придбати тут http://oboi-shpalery.com.ua/strany/italiya/limonta/, то вони би точно додали комфорту і сімейного затишку цій оселі.



Обідній стіл з бетону, оточений відповідним набором лавок, зверху покритих деревом, позаду камін. Тонкі, сталеві сходи ведуть від кухні до бельєтажу, в якому розташована спальня.

Як і все інше каркас ліжка виготовлений з бетону і деревини, дзеркальні стіни, щоб підсилити гру світла і тіні. На першому поверсі є кімната для гостей, а також невеликий коридор, який призводить до комори і ванної кімнати.

Самі ж архітектори описують дизайн-концепцію, як «поетичний притулок чистого бруталізму».

Скелі, басейн, дівчина й морська безодня навколо. Такому будинку позаздрив би навіть Джеймс Бонд!