Штора-сонячна батарея як додаткове джерело електроенергії

Альтернативні екологічні джерела електроенергії на кшталт сонячних батарей, вітрогенераторів - тема досить популярна і корисна, зважаючи на зростаючу з року в рік вартість вуглеводнів, проблему їх вичерпності, і зростаючої екологічної небезпеки. В останній час немов гриби після дощу з"являється величезна кількість проектів, і багато з них, варто зауважити, гідні уваги і навіть реалізації

Ось, наприклад, нещодайно винахідливому креативному дизайнеру Мінг-Ching Сюе вдалося придумати новий спосіб використання тієї самої енергії сонця. Він створив дивовижну штору-сонячну батарею для дому.

Як з нею поводитись? Все просто: купляєте тут http://www.amtek.com.ua/vikna.html добротне дерев”яне вікно (можна, звичайно ж, і старі використати, проте вікна від компанії АМТЕК відрізняються високими екологічними і енергозберіаючими характеристиками), і просто вішаєте дану конструкцію як звичайну штору.

Ця сонячна штора виглядає досить привабливо, проте успіху від неї більше, ніж від звичайного текстилю. Справа у тому, що в портьєру вживляють спеціальні елементи з принципом дії сонячних батарей, які днем накопичують енергію, а увечері її перерозподіляють на господарські потрібні.



Штора-сонячна батарея вішається на вікно і постійно працює, до неї можна за допомогою порту USB і підключити будь-яку техніку і з успіхом її зарядити. Розробка на сьогоднышный день знаходиться у статусі концепту, отож наразі неясно, чи найближчим часом буде доступна вона широкому загалу.