Таршиен: найдревніший храмовий комплекс на планеті (Мальта)

Старовинне містечко Таршиен, розташований в південно-східній частині Мальти, прославилося на весь світ тим, що на його території вчені виявили найстаріший на планеті храмовий комплекс, зведений задовго до знаменитого Стоунхенджа.

Це видатне відкриття було зроблене абсолютно випадково. Якось при обробці поля місцевий селянин зачепив величезний кам’яний блок, яким зацікавилися вчені. Відразу ж в 1914 році на цьому місці починаються археологічні розкопки, в результаті проведених робіт був виявлений археологічний комплекс, що складається з чотирьох мегалітичних храмів, які були пов’язані один з одним.



Як стверджують історики, ці унікальні храми, що стали важливою культурною пам’яткою Мальти, були споруджені приблизно в період з 3600 по 2500 року до нашої ери, вони відрізняються досить складними декоративними конструкціями. Виявлені в храмі леза з кременю, кістяні шпателі і кістки тварин дали вченим підставу припускати, що в цьому місці проводили обряди жертвопринесення.


На вузьких сходах, прикрашених тонкою різьбою, туристи можуть побачити зображення тварин, а також різні орнаменти, причому більшість з них мають спіральну форму. Деякі з каменів, що відрізняються особливою історичною цінністю, були перевезені в музей археології з метою кращого збереження. Враховуючи значну історичну цінність, археологічний комплекс Таршиен був включений ЮНЕСКО в список Всесвітньої спадщини.

В наші дні потік відвідувачів у найдавніші храми світу постійно збільшується, не дивно, що з кожним роком зростає туристична інфраструктура містечка Таршиен.

businessvisit.com.ua/viza-v-maltu