Квіткове містечко Спелло в Італії

Містечко Спелло (Spello) в Італії приваблює туристів своїми казково-красивими вулицями прикрашеними квітами. Тільки уявіть собі автентичну середньовічну італійську архітектуру старих вуличок і безліч горшкових квітів на стінах будинків і балконів. Хоча навіщо уявляти, адже цією красою можна насолодитися на фотографіях, а краще побачити це своїми очима.

У світі є різні вулиці. Є бульвари, є мостові, є підворіття і є площі. Є звичайні вулиці, а є надзвичайно красиві, які створені ніби-то спеціально для закоханих пар і тільки. Саме до останньої категорії і відносяться квіткові вулички Спелло. До речі, за допомогою фотобанку https://fotoget.org/ ви зможете бистро і дешево скачати якісні картинки цього і інших мальовничих місць світу. 

Містечко Спелло, що знаходиться у провінції Умбрія з населенням менше 8 тисяч жителів відоме своєю пристрастю до квітів. В провулках завжди можна спостерігати одну і ту ж картину: квітучі сади в горщиках і горщиках, у горщиках і вазонах, на дерев’яних візках і в старих шинах.

Місцеві жителі кажуть: чим більше дивишся на Спелло, тим красивіше він стає! І насправді, в це місто не можливо не закохатися. 

У I ст. до н. е. місто стало однією з найбільш процвітаючих римських колоній, отримавши від імператора Костянтина величний титул “Splendissima Сolonia Julia”. Тут збереглися античні пам’ятки, що сягають своїми коренями в глибину століть. Фортечна стіна, яка оточує Спелло, є найкращим зразком римської кріпосної стіни в центральній Італії. Крім того,тут можна побачити Консульські ворота і ворота Венери з вежами Проперция, тріумфальну арку, давньоримський акведук, арку Серпня.

Як вже зазначалось, відмітна особливість Спелло — це прикрашені квітами середньовічні вулички. Жодне умбрійське місто не може похвалитися такою кількістю яскравих квіткових горщиків, що звисають з вікон і високих ганочків. Гуляючи романтичними вуличками, Ви досхочу зможете насолодитеся його незвичайним колоритом, і звичайно, морем яскравих запашних квітів!

Здалеку середньовічне місто Спелло здається танути вниз схилом якого він прикрашає. Крихітні кам'яних будинків, розкиданих по Умбрії формі селі це зачаровує і чарівне місто.

Тільки іноді туристи зупиняються в Спелло, це не входить у маршрут подорожі "звичайного" іноземця. Це одне з тих місць, що якщо ви випадково проїжджаючи повз, ви змушені в обхід і виявити.

Спелло задоволення для тих, хто любить ходити. Три римські кам'яні арки, що добре збереглися, утворюють точки входу в місто, Порта Венере, з його вежами, Porta Urbica і Porta Consolare. Опинившись усередині, меандр бруківкою вулиці та з таємничої вулички, які ведуть до простої, але елегантної кам'яниці.

Місцеві жителі будуть раді вітати Вас з посмішкою, як вони сидять за межами їхнього будинку, в'язання, шиття, або просто говорячи з другом. Якщо ви пропонуєте італійську привітання, такі як "Buon Giorno", ви майже напевно отримаєте відповідь радий.

Весна та літо найкращий час для відвідування. Горщиках герань цвітуть і безплідної кам'яні стіни перетворюються на маси червоного кольору. Це також час знаменитого фестивалю L'Infiorata. Це єдиний час, коли туристи, переважно італійці, спуститися на Спелло.