Оригінальні лампи зі старих водопровідних труб від Девіда Бенатана

Як відомо, зараз у світі досить інтенсивно культивується корисна ідея вторинної переробки сировини. Вона навіть засіла в креативних головах дизайнерів і митців, котрі час від часу дивують світ своїми оригінальними шедеврами з найнесподіваніших матеріалів. От ви можете уявити собі світильник, виготовлений зі старих сантехнічних труб і фітингів?

Дизайнер з Тель-Авіва Девід Бенатан створив колекцію настільних лам, зібраних з деталей сантехніки. Лампи виготовлені з оцинкованого заліза, а тумблер включається і вимикається за принципом вентилів водопровідних кранів у вашій ванній.

На зчленуваннях ви можете виявити невеликі ділянки, покриті іржею, - це теж частина дизайну, а не брак, як ви могли подумати.



Головними особливостями цих ламп є водопровідний тумблер і матеріал, з якого вони зібрані. Труби, з’єднані на подобі конструктора, здавалося б, абсолютно нестійкі. Але лампи, що тримаються на “доброму слові”,  володіють ідеальним розподілом і твердо стоять на своїх ніжках-фітингах.

Матеріал для складання своїх ламп Девід збирав буквально зі всього світу. На деяких частинах ви можете розглянути маркування країн-виробників. Розглядаючи ці лампи ви можете побачити штампи виробників, викарбувані серійні номери та іржу. Кожна деталь збереглася в первозданному вигляді.

Всього в колекції представлено 4 лампи.

Сам Девід працює в студії “DEMO / design clinic”. Ця студія була відкрита в 2008 році випускниками однієї академії дизайну.

П’ятеро друзів, які заснували її, так відгукуються про свою роботу: “Ми прагнемо використовувати вже готові матеріали, намагаючись звести виробництво додаткових деталей до нуля. Цим ми хочемо показати, що безліч речей вже винайдено і є у вільному доступі - практично у вас на руках, все, що вам потрібно, користуйтесь на здоров”я!

В нашій роботі ми намагаємося давати “друге життя” непотрібним речам, знайти їм нове застосування. І цим ми хочемо підтримати екологію.”