Кухня, спальня і душ в одному модулі: італійський дизайнер запропонував незвичайну організацію житлової площі

Як відомо, житлова площа, особливо у великих містах з року в рік все більше дорожчає. Для тих, хто обмежений в коштах зостається одне - оптимізувати по максимуму житловий простір. Дизайнери використовують для цього різні способи. Останнім часом найбільша увага приділяється різноплановим модульним конструкціям, які можуть бути розміщені в будь-якому за площею приміщенні.

До речі, такі функціональні модульні системи можна придбати в інтернет магазині меблів і меблевої фурнитури ТМ “ДЕКС”, вони стануть достойною окрасою вашої оселі.

А от італійський дизайнер Luca Nichetta розробив проект Cubitat, який можна сміливо назвати «квартирою навиворіт», або ж порівняти його з кубиком Рубіка. Конструкція модульної системи представлена у вигляді великого куба, по сторонах і всередині якого розміщені предмети меблів і побуту, які забезпечують комфортне проживання людини.



Структура Cubitat досить проста – з зовнішніх сторін конструкції є ніші, в яких знаходяться функціональні модулі, що виконують роль спальні, вітальні, кухні, ємкостей для зберігання необхідних речей.

Одна стіна перетворена в зручну для приготування їжі кухню. Тут встановлена плита, посудомийна машина, холодильник, облаштовані скриньки для зберігання продуктів і кухонного начиння.

На звороті розташовано простір вітальні і спальні. Нижня секція – це велике висувне ліжко з високим узголів’ям, у центральному відсіку встановлений телевізор, різнокаліберні бічні ящики і шафи виконують функції гардеробу.

Усередині ж системи «захований» санвузол, обладнаний пральною машиною і невеликою сушаркою. Вільний простір, що залишився всередині і зовні куба обладнано безліччю поличок і ящиків.



Розташування функціональних елементів модульної системи Cubitat не є кінцевим – за бажанням замовника вони можуть бути перебудовані в іншому, більш зручному порядку.

Сам проект отримав гучне схвалення на різних рівнях, більше того, уже зараз розробкою дизайнера зацікавились кілька відомих європейських виробників меблевих модульних систем.