В Україні стартувала послуга електронної реєстрації за місцем проживання

Портал електронного уряду iGov запустив ще дві послуги, які увійшли до ТОП-5 найбільш затребуваних серед користувачів. В режимі онлайн користувачі можуть здійснити реєстрацію та зняття з реєстраційного обліку за місцем проживання.

Відтепер користувачам не потрібно стояти в чергах — особиста присутність знадобиться тільки потім, щоб поставити штамп в паспорт у територіальному відділенні ДМС України. Передбачається, що відмовитися і від цього походу вдасться після переходу з внутрішніх паперових паспортів на пластикові карти. Інструменти сайту дозволяють заповнити всі необхідні документи і сплатити збір по мережі. Користувач може вибрати зручний для себе час відвідування міграційної служби щоб прийти розписатися на заздалегідь підготовлених документах.

Сайт дозволяє відстежувати хід опрацювання заяви, відсоток відмов, а також оцінювати якість обслуговування – форму для анонімної оцінки будуть надсилати на електронну пошту. У даний момент послуга функціонує в Києві та Дніпропетровську, а найближчим часом її поширять на всю Україну. До речі всі найсвіжіші і найважливіші новини Дніпропетровська ви знайдете на сайті dniprograd.org.

А раніше на порталі електронного уряду iGov була запущена найбільш масова послуга податкової служби. Відтепер користувачі можуть замовити та отримати витяг з реєстру платників єдиного податку через інтернет.

Подача заяви на отримання довідки повністю здійснюється в інтернеті. Користувачеві належить особисто прийти в податкову всього один раз – щоб забрати документ. Адміністрація порталу електронного уряду в даний момент вивчає можливість «усунення» з даної схеми другого візиту – передбачається, що в майбутньому довідки будуть відправляти поштою або в електронному вигляді.

Крім того, нова послуга оснащена функцією відстеження процесу отримання виписки. Користувачі зможуть відзначати швидкість виконання запиту, якість обслуговування та залишати коментарі – при бажанні, анонімно.