Cell Brick — будинок зі сталевих коробок в Токіо

Три свинки з відомої дитячої казки збудували собі будиночок з каменю, дерева і соломи. Але вони навіть не уявляли, що будинок можна побудувати зі сталевих коробок. А ось у креативній голові архітектора дизайн-студії Atelier Tekuto виникла така ідея, і, як результат – Cell Brick – незвичайний трьохповерховий будинок, що з'явився в Токіо в 2004 році.

Зроблена будівля повністю із сталевих коробок розміром 45 х 90 х 30 сантиметрів. Немов дитячий конструктор, що складається із сталевих «кубиків», будинок займає площу 80 квадратних метрів. Коробки складені так, щоб між ними залишалися невеликі отвори в якості вікон. Причому розташування і глибина вікон зроблено таким чином, щоб взимку притягувати рідкісні сонячні промені, а влітку, навпаки, не давати палючому сонцю потрапляти всередину. Коли ввечері включається світло в будинку, зовні створюється враження, що це якийсь багатоквартирний будинок.

Проблема опалення і термоізоляції була вирішена спеціальним керамічним покриттям, нанесеним на коробки поверх сталі, втім не думаю що це якось вплине на підтримання оптимального мікроклімату, інша справа квартири в київському ЖК “Амурський, про які можна дізнатись на сайті www.amurskiy.com, ось де дійсно ідеальні умови для проживання!



На нульовому поверсі Cell Brick розташована одна із спалень, перший поверх відведений під вітальню і кухню, другий – під ванну і кручені сходи, які ведуть на терасу, а останній поверх має ще двомі спальні і ліфт.



Коробки, з яких складається будинок, всередині виступають в якості поличок. Так що великі місткі шафи тут без потреби – все можна вмістити в нішах. Техніка в будинку більшою мірою вбудована, а пральна машина взагалі під стелею.

Дах будинку також не залишився без уваги – у вільний час там можна посмажити барбекю, позасмагати, або просто полежати на шезлонгу і спостерігати за красивим заходом сонця.

Взагалі, Cell Brick – чудовий приклад того, як на невеликій площі можна зробити цікавий житловий простір, причому досить просторий. А для Токіо, де земельне питання стоїть вкрай гостро, це дуже актуально.