Стати деревом після смерті. Capsula Mundi - нова концепція поховань

Кожен хоче залишити після себе на Землі якийсь слід. І якщо живуть всі люди по-різному, то перед смертю всі рівні. Новий спосіб поховання – органічні біорозкладані капсули-труни допоможуть увічнити померлих людей у величному лісі.

Capsula Mundi - саме таку назву носить це якщо не геніальне, то у всякому разі таке, що заслуговує на увагу творіння італійських дизайнерів Аннойя Чителлі і Рауля Бретцеля. Суть органічної капсули полягає в тому, що тіло покійного поміщається всередині неї разом з паростком молодого дерева. Після чого капсула закопується в обраному родичами місці. Тіло померлої людини допомагає дереву вирости, даруючи йому всі необхідні поживні речовини.

За задумом авторів проекту, великі сумні кладовища повинні перетворитися в чудові зелені ліси, де кожне дерево уособлює собою чиєсь прожите життя. Чи не правда, красива інтерпретація життя після смерті?

Якщо задум авторів проекту отримає поширення і широку громадську підтримку, величезні площі, займані похованнями, отримають шанс знайти нове життя у вигляді прекрасних священних лісів, де родичі покійних зможуть прогулюватися в тиші і згадувати приємні моменти, пов’язані з життям померлого. А велика кількість дерев, які вирубуються з метою виробництва трун, зможуть і далі спокійною рости на нашій планеті виробляючи чисте повітря і борючись з глобальним потеплінням. А в цій найважливішій справі їм будуть допомагати ті дерева, які зростуть завдяки похованням в Капсулах Мунді.

Погодьтеся, що подарувати життя дереву значно більш райдужна перспектива, ніж просто бути з’їденими хробаками у прямокутному ящику. До речі, дерево можна вибрати абсолютно будь-яке – наприклад яблуню, яка щовесни буде усипана ніжними і ароматними квітами, або благородний стрункий кіпарис, або дуб, в тіні якого зможуть прогулюватися навіть Ваші прапраправнуки.

Так що, біорозкладані капсули насправді здатні створити справжнє диво. Тільки уявіть собі світлі і сонячні ліси, наповнені спокоєм і сяйвом життя всіх тих, хто своєю смертю дав старт новому життю!



На нашем сайте вы найдете спиок лучших почтовиков, предлагающих неплохой заработок на кликах. Тут все просто: выполняешь простое задание – получаешь денежку!