У Лондоні з’явився хмарочос-палій

Літом минулого року у фінансовому центрі британської столиці з'явився злісний шкідник. Він розплавив дзеркало, емблему та фарбування кузова припаркованого на стоянці розкішного "Ягуара", спалив сидіння декількох велосипедів, зіпсував облицювання будівель і килимове покриття перукарні. Дісталося від нього і перехожим, які отримали легкі опіки.

Винуватцем усіх цих лих виявився 37-поверховий хмарочос Walkie-Talkie, специфічної увігнутої форми, що зводиться в лондонському Сіті. Життя від нього не стало у ті чудові літні дні, коли на столичному небосхилі на “повну катушку” жарило сонце, що взагалі-то не надто балує лондонців. Так у сусідній з хмарочосом перукарні раптом запахло смаленим, і здивовані клієнти та персонал побачили, як парує килим у них під ногами. Чорна підпалина, що залишилася біля входу в салон, явно вказувала, що хтось націлив на це заклад гігантське збільшувальне скло. Ефект лупи став повторюватися в найбільш спекотні, сонячні дні. Піднявши голови на сусідню будівлю, мешканці Сіті, нарешті, зрозуміли, що разить наповал саме споруджуваний за адресою Фенчерч стріт, 20 хмарочос.

Дійсно, небезпечне для проживання таке сусідство. Так що при виборі оселі потрібно враховувати всі найнесподіваніші нюанси. У всякому разі, можете не сумніватися -  те, що пропонує портал нерухомості hroomer.com повністю відповідає ідеалу комфортного і безпечного житла!



У своїй спільній заяві девелопери LandSecurities і CanaryWarf, відповідальні за зведення Walkie-Talkie визнали, що існує небезпека, викликана відображенням сонця від будівлі. Феномен забудовники пояснили специфічним положенням сонця над горизонтом, що викликає в певний час доби такий ефект лупи.

Після такого відкриття забудовник в терміновому порядку почав вносити зміни в дизайн будівлі, ймовірно, саме з метою зменшити ефект кривого дзеркала, який викликається відображенням сонячних променів від шибок увігнутої форми. Наразі ж будівельники заблокували кілька місць, де концентрація сонячних променів шість разів перевищила допустимі нормативи. Вікна хмарочоса вирішено тимчасово прикрити, щоб зменшити коефіцієнт відбиття.

Financial Times, газета ділового світу Британії, підкреслює у зв’язку з подією в Сіті, що саме в цьому районі діють суворі правила забудови. Одне з них - так зване “право на світло”, свідчить, що власники будинків, розташованих по сусідству зі зведеним об’єктом, не повинні опинитися в тіні новобудови. Цього ж разу це правило було дотримано з очевидним надлишком: сусідів забудовники прокололи, як стрілою з лука, забійної сили сонячним променем.