Будинок-теплиця в японському місті Ямасакі

Сьогодні роботи багатьох відомих архітекторів можна віднести до розряду унікальних. Не виняток тому унікальна розробка фахівців з відомої японської компанії Tato Architects. Їхній проект під назвою «House in Yamasaki» по-справжньому дивує своїм архітектурним рішенням. Не дім, а якась теплиця получилась! А що ж робити, коли замовник захотів собі мати житло з максимумом денного світла?

Сучасний будинок, що розташований в японському місті Ямасакі, був споруджений з 3-х наполовину прозорих блоків, які чимось схожі на теплиці і підносяться над першим рівнем-платформою. Фахівці подбали про те, щоб всі конструкції, які пропускають світло, були поміщені у вітальню, кімнату з сонячної сторони і в ванну. Крім того, вони допомагають забезпечити достатньою кількістю природного світла простору для нижнього рівня.



Всі гофровані панелі стільникового полікарбонату ефектно пропускають денне світло і ретельно фільтрують через падаючі скляні поверхні сонячні промені. Вони створюють парниковий ефект в середині зведеної структури. Такий будинок може спокійно прийняти сім’ю, що складається з 4-х чоловік.

Тільки от незрозуміло, як вони будуть переносити літню спеку у цій теплиці. Хіба що встановлять якийсь потужний кондиціонер



Рівень 1-го поверху був опущений нижче нульової позначки на 76 сантиметрів. Це було зроблено японськими фахівцями для того, щоб нівелювати особливості ділянки, де даний об’єкт був зведений. Таким чином, тільки так можна гарантувати безперебійну і надійну роботу прогресивної системи опалення будівлі. Створена платформа майстерно трансформує територію для ігор маленьких дітей, які постійно перебувають у полі зору їхніх батьків.

Крім того така невисока архітектура будівлі ніяк не закриває чудові види на навколишній ландафт. Він береже особисте життя мешканців цього унікального будиночка під назвою «House in Yamasaki» і не дозволяє стороннім поглядам проникати усередину.



Приходит время, когда жилищу требуется капитальная обновка, и не каждому под силу такое занятие. Качественный ремонт квартир предлагает ООО Топремонт, здесь работают опытные, творческие и добросовестные мастера. Все будет сделано в лучшем виде и точно в оговоренные сроки.