Будинки-городи набирають популярність в Іспанії

Ні для кого не секрет, що над світом нависла проблема нестачі продовольства. Другою за величиною загрозою є енергетична криза. Для Європи всі ці питання вкрай актуальні. В Іспанії ведуться роботи з будівництва так званих будинків-городів. Вони здатні не тільки частково забезпечувати населення продуктами харчування, але і істотно економити на енергоносіях.

Така ідея прийшла в голову архітектору по імені Рікардо Ігерас де Карденас. Містобудівник надихнувся концепцією городів, розташованими на дахах будинків і навіть на балконах. Такі грядки і цілі сади вже користуються значною популярністю серед міських жителів Іспанії і інших європейських країнах. Він же запатентував свою унікальну ідею, яка дозволяє з’єднувати «город» і житловий простір, щоб вони могли максимально ефективно обслуговувати один одного.

Для будівництва городу використовують зовнішнє перекриття у формі купола. Він налічує 18 ребер, по яких вода (маються на увазі атмосферні опади) стікає у водозабір. Така конструкція оснащена системою фільтрів, так як в циж житлових конструкціях повторно використовує стічні води. А енергія економиться за рахунок альтернативних джерел ( застосовуються біопаливні котли, сонячні панелі і вітряні турбіни).

Практичне втілення ця ідея знайшла в будинку Casa Impluvium (містечко Велосільо, провінція Сеговія). Його загальна вартість склала 200 тис євро, включаючи податки і всі пов’язані з будівництвом витрати.

Площа будинку-городу становить 160 кв. м. Цей житловий об’єкт повністю відключений від мережі електроживлення. Використовується тільки один водозабір, який повністю забезпечує водою город. Всі прилади в будинку працюють за рахунок енергії сонця, одержуваної за допомогою сонячної батареї. Обігрів будинку і підігрів води здійснюється за допомогою біопаливного котла.

Цей будинок тестують вже півтора року, постійно вдосконалюючи його.

«Це свого роду дослідна лабораторія, в якій ми живемо вже півтора роки», - каже задоволений власник будинку Хорхе Хуан Гарсія.

Чтобы получить хороший урожай с приусадедного участка, требуется надлежащее удобрение почвы. Заказывайте прямо сейчас торф, а также другие плодородные грунты для сада и огорода с доставкой по Москве и области по наилучшей стоимости.