У Китаї будують найбільший у світі телескоп

У Китаї триває масштабний проект будівництва найбільшого радіотелескопа в історії науки. Його розміри по площі порівняні з 30-ма футбольними полями. За повідомленням інформаційного агентства Сіньхуа, техніки вже збирають відбивач телескопа FAST (Five hundred meters Aperture Spherical Telescope) діаметром в півкілометра.

Відбивач мега-телескопу складається з 4450 трикутних панелей зі сторонами по 11 метрів. Гігантська науково-дослідна конструкція розташована у високогір’ї в провінції Гуйчжоу на південному заході Китаю. Новий телескоп вартістю 100 млн доларів планують здати в 2016 році, а на сусідньому пагорбі збудують оглядовий майданчик для туристів.

FAST вмонтують в природне заглиблення, оточене пагорбами. Це допоможе забезпечити необхідні робочі умови. Периметр майбутнього телескопа - 1,6 км. В п’ятикілометровому радіусі навколо «Великого китайського телескопа» немає жодного поселення.

Величезну тарілку підвісять на тисячі опорних стовпів. «Великий китайський телескоп» великий і високочутливий. Він зможе приймати сигнали з різних точок.



Нація Піднебесної очікує, що новий телескоп різко підвищить можливості країни по вивченню відкритого космосу. Варто зазначити, що будівництво Five hundred meters Aperture Spherical Telescope почалося в 2011 році.

Быстро и без проблем получить потребительский кредит для приобретения бытовой техники, строительных материалов, мебели и других товаров вы можете в КредитМаркете.