Футуристичний офіс майбутнього від голландських дизайнерів з RAAAF

Сучасні офіси не надто корисні для здоров'я. Вся справа в тому, що робота в них передбачає малорухливий сидячий спосіб життя, а це, в свою чергу, може призвести до ожиріння, проблем з хребтом, серцем і навіть до появи онкологічних захворювань.

Голландська компанія Rietveld Architecture-Art-Affordances (RAAAF) запропонувала свій варіант вирішення цієї проблеми. В офісі майбутнього можна буде працювати сидячи, лежачи, стоячи або в будь-якій зручній для вас позі.

Керівники фірм розуміють небезпеку офісів для здоров’я. У деяких компаніях пропонують різні фітнес програми, створюють кімнати відпочинку і навіть організують масажні кабінети. Однак рішення RAAAF радикальніше: це цілісний офісний простір, в якому зручно працювати в будь-якій позі. Назва проекту «Кінець сидіння» говорить сама за себе.

Перш ніж втілити проект у життя, дизайнери зняли німий відеоролик «Сидіння вбиває», що презентує новий офіс, після чого жителі Амстердама змогли на собі відчути, як знаходитися і працювати в такому офісі, на інтерактивній виставці дизайну.

Цей проект виглядає досить незвичайним і зовсім не вкладається в рамки традиційного уявлення про офіс, більше того, уявлення про робочий простір як такий. Він, скоріше, нагадує скульптурний ансамбль, ніж місце для рутинної офісної роботи. Дизайнери називають свій проект експериментальним робочим простором, що втілює ідею про те, що робочі столи і стільці більше не є незамінною основою офісу.



Щоб створити ідеальний, пристосований під людину робочий простір, співробітники компанії вивчили можливі пози і рухи людей на роботі. Кімната, що з’явилася в результаті дослідження складається з великих меблевих конструкцій, великої кількості різноманітних поверхонь, і зовсім позбавлена негативної атмосфери офісних кабінетів. У такому офісі працівники зможуть самі вибрати положення, яке їм зручно.

Зрозуміло, не всі професії зможуть адаптуватися до подібних офісів. Однак, можливо, в майбутньому люди прийдуть до необхідності більш відкритого робочого простору, що сприятиме не тільки продуктивній співпраці, але і здоров’ю працівників.

Для продуктивної роботи перш за все потрібно створити працівникам функціональне, комфортне робоче місце. І якщо ви вагаєтесь, де купити офісні меблі Київ, хочу порадити якісну продукцію компанії «Маркет Мебели»