Велика Сонячна Піч у Франції

Стародавні літописи свідчать, що Архімед в період Другої Пунічної війни відобразив штурми римських кораблів, підпаливши їх за допомогою «гарячого скла», кажучи іншими спрямували сонячне світло, що відбилось від спеціально створених увігнутих дзеркал на ворожі судна.

В даний час важко перевірити правдоподібність даного винаходу геніального вченого, але те, що енергію Сонця можна використовувати з великою користю – сумнівів немає. І переконливе тому підтвердження – сонячні печі. Серед них є як невеликі, які використовуються в домашніх умовах, так і потужні, які призначені для всіляких робіт державної важливості.

Прикладом однієї з найбільших сонячних печей може служити Solar Furnace. Вона з 1970 року справно працює вже протягом декількох десятиліть на благо суспільства в місті Фон-Ромі-Одейо, яке знаходиться в Східних Піренеях.

Сонячна Піч у Франції призначена для вироблення і концентрації високих температур, необхідних для різних процесів. Це здійснюється за допомогою уловлювання сонячних променів і концентрування їх енергії в одному місці. Ця конструкція вкрита вигнутими дзеркалами, їх сяйво настільки сильне, що дивитися на них буває неможливо, до болю в очах.



На масив дзеркал покладено функції параболічного відбивача, а високий температурний режим в самому фокусі може доходити до 3500 градусів! Причому і регулювати температуру можна за допомогою зміни кутів нахилу дзеркал.

Напроти параболічного дзеркала знаходяться геліостати — спеціальні дзеркальні плити, які завдяки встановленим двигунам автоматично рухаються разом з рухом сонця по небу. Їх 63 штуки зі 180 секціями. У кожного геліостата своя «точка відповідальності» — сектор параболи, на який відображається зібране світло. Вже на увігнутому дзеркалі промені сонця збираються в точку фокусу — ту саму піч.



Сонячна Піч, використовуючи такий дармовий природний ресурс, як сонячне світло, вважається незамінним інструментом для одержання надвисоких температур. А вони, в свою чергу, використовуються для різноманітних процесів.

Так, виробництво водню вимагає температури до 1400 градусів. Тестові режими матеріалів, що проводяться у високотемпературних умовах, передбачають температуру 2500 градусів. Так тестуються космічні апарати та атомні реактори.

Вы чувствуете в себе хорошую предпринимательскую хватку? Тогда не стоит ждать, прямо сейчас и тут  http://startupnetwork.by/investor/biznes-startap-na-prodazhu/ покупайте готовый перспективный бізнес в Беларуси!