Міст-трансформер Rolling Bridge у Лондоні

У Лондоні минулого року з'явилася вельми незвичайна конструкція, яка приваблює туристів в певний час і день тижня – це міст в стилі хай-тек під назвою «Rolling Bridge». З вигляду це цілком звичайний міст з дерева і металу, який з'єднує протилежні береги каналу Гранд Юніон.

Однак якщо Ви прийдете на це місце обідньої пори у п’ятницю, то надовго запам’ятаєте побачене. Опівдні кожної п’ятниці тут відбувається досить незвичайне дійство, на перший погляд здається, що це якийсь робот-трансформер!

Саме в вищевказаний час на каналі міст згортається подібно гігантській гусениці. Домогтися такого захоплюючого ефекту вдалося завдяки досить незвичайної конструкції мосту.



Він складається з таких елементів:

• восьми секцій, виконаних у вигляді трикутника, які виготовлені з таких матеріалів, як скло і дерево;

• шарнірів, за допомогою яких скріплюють усі секції конструкції;

• гідравлічних підйомників, завдяки яким і забезпечується рух моста.

У багатьох містах існують підйомні і розвідні мости, однак вони мають виключно механічні рухомі елементи. Лондонський міст – єдина в світі споруда такого типу, в якій рухаються вісім елементів одночасно!

Цей міст в усі інші дні тижня практично нічим не відрізняється від своїх металевих і дерев’яних побратимів. Так що, якщо Ви бажаєте побачити, як міст перетворюється в клубок, відвідайте Лондон в п’ятницю.



Це відбувається для того, щоб кораблі могли пройти по каналу. Це дійсно вражаюче видовище. Коли міст знаходиться в згорнутому стані, він схожий на колесо від старого водяного млина. Автором проекту мосту-клубка є відомий дизайнер по імені Томас Хезервік.

Біля мосту Rolling Bridge є також ще одна досить цікава особливість. Якщо на вулиці сильний вітер, швидкість якого більше 30 миль в годину, то міст залишається у вихідному положенні - перекинутим на інший берег. Це відбувається з тієї причини, що для складання конструкції в колесо, не вистачає сили гідравлічних елементів, якими оснащений міст.

Металічні труби, арматура, лист, пруток, дріт, кутник, швелер і інший якісний металлопрокат  по найкращій в регіоні вартості пропонує компанія МеталБудСервис. До ваших послуг консультаційна служба, а також можливість оформлення онлайн заявки.