Фантастичний сад Левенс Холл

На півночі Англії розташувалося мальовниче графство Камбрія, в якому знаходиться найстаріший, і як стверджують садово-паркові експерти, найкрасивішй топіарный сад у світі Левенс Холл (Levens Hall Garden).

Якби ви опинились в Англії, вам би порекомендували екскурсію до цього неймовірно прекрасного парку, повному зелених скульптур, а точніше — скульптур з акуратно вистрижених дерев і кущів. Тут ви не зустрінете звичайних дерев з недбало стирчачими гілками і листочками, тут немає жодного куща, який не несе в собі цілої історії. Це ж скільки потрібно праці і любові докласти, щоб сотворити і належно підтримувати таке диво!

Пощастило тим, хто має хороші електрокоси, бензопили, бензинові ножниці, і іншу техніку Штиль в Житомирі та Бердичеві для догляду за садом, а тут колись все це робилось вручну! 



Диво-сад Левенс Холл знаходиться в Камбрії, що на північно-заході Англії. Камбрія — це дійсно найбільш підходяще місце для такого чарівного саду. Адже Камбрія — це невелике графство Англії зі своїми замками і садибами у середньовічному стилі. І можна сказати ще те, що ця місцевість не центральна і там немає великої кількості автомобілів, немає загазованості і такого звичного, всім обридлого запорошеного і брудного повітря.



В саді Левенс Холл можна зустріти все, починаючи кроликами і левами і закінчуючи капелюхами, пішаками та іншими фігурами. Сад з таким незвичайним оформленням був заснований в Англії ще в 17 столітті. А творцем цього дива був Гійом Beaumont — дизайнер з Франції. Найцікавіше те, що оформлення і ідея не схожі ні на один традиційний англійський парк.

Левенс Холл - це топіарний сад, а топіарії – це мистецтво вирізання з дерев і чагарників різні фігури.



Шедеври цього парку просто не можуть не вражати! Птахи, які сидять на кущах, павичі, слоненята і удави, різноманітні геометричні фігури, пішаки, зелені арки, цілі лабіринти ви зустрінете на своєму шляху, якщо відвідаєте сади Левенс Хол в Англії.