Футуристичний водневий автомобіль від Toyota побачить світ в 2016 році

Toyota втілила власний досвід створення водневих автомобілів у концепті FCV Plus, реалізувати який обіцяє вже в 2016 році. Водневий автомобіль виконаний у футуристичному дизайні, при цьому його творці зробили все можливе для комфорту водія і пасажирів.

Якщо людина цінує хороше авто, вона обов’язково купить ниссан жук. А реалізувати цей задум їй допоможе компанія nissan.ua, тільки тут найвигідніші пропозиції для справжніх поціновувачів швидкісної і комфортної їзди!

Електромобілі стають все популярнішими і сьогодні вже тільки «найлінивіша» компанія-автовиробник не намагається розробляти хоча б концептуальні зразки подібних супер сучасних засобів пересування. І ось компанію Toyota можна сміливо віднести до однієї з таких «ледачих», так як виробник не вірить у те, що майбутнє автопрому за електродвигунами. На думку інженерів Toyota – майбутнє за водневими двигунами.



Концептуальний автомобіль Toyota FCV Plus – це один з небагатьох серйозних проектів, в яких інженери намагаються використовувати двигун, заснований на використанні водневих паливних елементів. На даний момент представлений зразок все ще не реалізований, однак у компанії стверджують, що перший дослідний зразок FCV Plus буде зібрано вже в першому кварталі 2016 року. Крім того, що автомобіль використовує водень для живлення, він має ще кілька важливих особливостей. По-перше, це футуристичний аеродинамічний дизайн, по-друге, організація салону.

Водневий автомобіль працює на чотирьох електромоторах, встановлених в колесах. Водневий бак знаходиться під сидіннями, а паливні елементи – між колесами. Така компоновка дозволила зробити салон більш просторим, що позитивно позначилося на комфорті пасажирів.



Щодо останнього, то в Toyota FCV Plus була здійснена повна відмова від класичної приладової панелі. Її просто немає! Є кермо, на якому інтегровані всі основні важелі, пов’язані з освітленням і сигналом.  В якості «робочої області» виступає лобове скло, так як саме на нього буде висвітлюватися вся необхідна інформація про швидкість руху, стан авто і маршрут. У Toyota стверджують, що сучасні технології вже дозволяють реалізувати подібний інтерфейс.