У домашніх акумуляторів Tesla з’явився конкурент з Німеччини

Судячи з усього, мода на акумуляторні батареї домашнього типу тільки-тільки почала зароджуватися. Нещодавні гучні заяви компанії Tesla про глобальне забезпечення комплексами батарей малого обсягу Powerwall (про які ми, до речі, нещодавно писали) викликав широкий суспільний розголос, маштабні дискусії щодо переваг і недоліків таких систем, а окрім того породив своєрідну ланцюгову реакцію - інші відомі виробники захотіли ощасливити світ своїми енергозберігаючими технологіями.

Знамениті на весь США і Європу автомобільні компанії відкрили новий сегмент ринку батарей для домашнього використання. Дані акумулятори можуть з’явитися вже в кінці 2015 - на початку 2016 року. Що цікаво, автогіганти використовували практично один і той же слоган, пообіцявши змінити життя людей на краще.

Німецька компанія Solarwatt, що входить до складу автоімперії BMW, продемонструвала 10 червня цього року на виставці в Мюнхені новинку, здатну потягатися з розробками від Tesla. Акумулятор під назвою MyReserve допомагає зберегти енергію від сонячних батарей і використати її пізніше. Літій-іонна батарея MyReserve вже запущена в масове виробництво. Прийом заявок від покупців проводить концерн BMW. Аналогічна розробка є і у Daimler, що виробляє автомобілі Mercedes (у т. ч. — з електродвигунами).

Домашня акумуляторна батарея повинна накопичувати залишкову енергію, використовуючи її, наприклад, вночі або в момент відключення централізованої мережі, а так само в інших аварійних випадках. В майбутньому домашнім батареям додадуть функцію транзиту накопиченої електрики в міські мережі.

Концепт є вирішення проблем з перебоями в електропостачанні для сільської місцевості, а так само ідеальний варіант для людей з повністю автономним живленням. Правда, про це вже заявляли представники з Tesla, але в BMW пішли далі своїх конкурентів і першовідкривачів. На відміну від продукції Тесла, «MyReserve» давно запущений в серійне виробництво і його можна отримати коли завгодно. Ємнісний акумулятор 4.4 кВт/год обійдеться щасливцеві в 5,499 євро, однак враховуючи термін служби, який становить від 15 до 20 років, ціна не буде здаватися настільки високою.

Кожному хочеться, щоби в його домівці було затишно і тепло, особливо взимку. Проте, високі ціни на енергоносії суттєво б’ють по кишені пересічного українця. Втім, є нагода суттєво зекономити! Компанія http://termico.com.ua/ пропонує теплоакумулятори “Termico”, які дозволять на 50% зменшити видатки на оплату тепла.