В Індії будинок в 10 поверхів побудували всього за дві доби

Вважається, що будівництво-це така сфера діяльності, де все робиться не поспішаючи. Висотки будуються кілька років, а то навіть і десятки років, в разі перебоїв з фінансуванням. Але є і унікальні випадки, коли будинок в десять поверхів можуть звести всього за дві доби!

Ви собі таке, або хоч щось приблизне можете таке уявити у нас на Україні! Звичайно ж, якщо не буде перебоїв з фінансами, матеріалами і технікою, а ще якщо будуть використовувати передові ефективні методи технології, на зразок утеплення фасадів квартир Київ з використанням термоізоляційної піни Айсинін, то справа швидко піде. Але щоб за 2 дні висотний будинок - це дійсно вражає!

Таке сталося в листопаді 2012р., у місті Чандігарх, Індія. Тут компанія Synergy Thrislington в досить рекордні терміни примудрилися звести будівлю в десять поверхів. Якщо вважати точно, то на процес будівництва у компанії пішло всього 48 годин. Але не варто забувати, що перед цим компанія вела тривалу підготовку. За час підготовки заводи міста створили 200 тонн конструкцій з сталі, безліч різних панелей, які потім стали частинами самої швидкоспоруджуваної багатоповерхової будівлі на Землі.

Варто зазначити, що у даному випадку швидко не означає ненадійно. Об’єкт пройшов всі експертизи, в т. ч. і на сейсмостійкість, його успішно прийняли в експлуатацію державною комісією.



Директор Synergy Thrislington розповів, що така ідея технології надшвидкісного будівництва будинків народилася у нього в той період, коли він втомився чекати на дворічне будівництво приватного невеликого будиночка, що здавалося йому нескінченим. В процесі його зведення будівельникам постійно не вистачало то одного матеріалу, то іншого, вони мучилися, не маючи нормальної транспортної та інженерної інфраструктури.

Тепер директор компанії стверджує, що ретельна підготовка інфраструктури - це ключ до швидкого будівництва. Прикладом цього і з’явився цей унікальний десятиповерховий будинок, зведений за 48 годин. Якщо детальніше, то за 6 годин звели 3 поверхи будівель, за 24 - 7 поверхів, а за 48 будинок стояв уже з внутрішньою обробкою.

На цьому будівельна компанія не збирається відпочивати і спочивати на лаврах. Це зрозуміло: мільйони людей у світі мають потребу в житлі, і почин індійців припав як не можна до речі.