Мгінго – найбільш густонаселений острів у світі

На початку 90-х два африканських рибалки, які промишляли у водах озера Вікторія, вирішили кардинально змінити своє життя. Вони висадилися на малесенькому острівці Мгінго, оголосили його незалежною республікою, а себе — довічними сенаторами. Острів, зрозуміло, не був нічийним — на нього одночасно претендувала і Кенія і Уганда, але тут була одна маленька проблема. На Мгінго вже багато років жив злий дух Калеле, через що солдати обох сторін не наважувалися його зайняти.

Переклад тексту, особливо коли справа стосується ділової, юридичної, технічної і іншої спеціалізованої документації, справа серйозна, а тому її слід довіряти виключно спеціалістам. Бюро перекладів Альфа-Групп має великий досвід у цій сфері, достовірність, оперативність перекладу любої складності гарантовано!

Вищезазначені рибалки ж, швидко зметикувавши, що в цих водах ловиться дорогий нільський окунь, забобонами знехтували, і зробили, так би мовити, рейдерське захоплення острова.

Справедливості заради треба визнати, що вони все-таки провели обряд очищення, виписавши спеціально навченого чаклуна з далекої провінції (свої не погоджувалися). Спеціалісту довелося відвалити аж 300 кг свіжовиловленого окуня.

Злий дух був негайно вигнаний на сусідній острів, а новоспечені засновники держави оголосили про прийом населення. Так як розташування нової держави було вдалим для лову нільського окуня, то рибалки потягнулися зі всієї округи. І начебто все нічого, але площа острова всього лише близько 1600 квадратних метрів, і вся територія поступово покрилася халупами та сараями.



Бачучи такий демографічний сплеск, сенат постановив обмежити імміграцію, але населення на даний момент зросла вже до 150 жителів. Отримати громадянство Мгінго стало великою проблемою, а втратити його — простіше простого. Вже з десяток жителів було вигнано з острова, в основному, через любов до чужого майна.

Можна собі уявити, яка тіснота, антисанітарія і бардак панує на острові! Ні каналізації, ні електрики, питна вода набирається з озера, куди стікають нечистоти. У 2012 році в Кенії була епідемія вірусу Ебола, і тільки диво вберегло населення Мгинго від чуми. Але в цілому, живуть нічого, нормально. Ловлять окуня, сушать, продають. На острові є все, що треба — кілька магазинів, бари, публічний будинок — все як у людей.

Незважаючи на тісноту, мгінгійці не поспішають переселятися на сусідній острів Усінго, тому що на даний момент там мешкає два злих духа — Тук і Калеле, якого вигнали з Мгинго. Фахівців такого рівня, щоб впорається з двома духами, в цій частині Африки не знаходиться. Ніхто не погоджується навіть за тонну окуня.