Паровий мотоцикл “Чорна перлина”

Не знаю як байкерам, але от справжнім любителям стімпанка дітище голландської майстерні Revatu Customs явно припаде до смаку. Унікальний двоколісний мотоцикл під назвою Black Pearl «Чорна перлина» - це незвичайний гібрид байка і паровоза. Головна особливість Black Pearl - це силова установка, що працює на пару.

Мотоцикл незвичайної конструкції конфігурації Black Pearl був представлений на Байк-шоу Bigtwin в Розмалене, Голландія, поряд з плакатом капітана Джека Горобця. Але на відміну від легендарного морського судна з культової кінострічки, ця Чорна Перлина (Black Pearl так перекладається з англійської) є «наземним» транспортним засобом, що приводиться в дію паровим двигуном. Побудований голландською дизайнерською компанією Revatu, двоколісний локомотив є в повній мірі функціонуючим мотоциклом, хоча при цьому і дещо повільним, всього-навсього 8 км/год.

Для любителів швидкої їзди він, звичайно ж не підійде,  їм можна порадити інтернет-магазин Foxwell, де у великому асортименті представлені дійсно круті швидкісні байки від відомих світових виробників, а от поціновувачі мотоекзотики будуть від цього шедевра у захваті!



Хоча фахівець з дизайну Рене ван Туіл, власник Revatu, не докладає зусиль для приховування того, що надихнуло його на таку назву для його останнього творіння, це явно дизайн 2011 року від Колбі Хіггінса, який, ймовірно, запалить ще не одне творче полум’я в душі винахідників і просто інженерів.

Названий Train Wreck Bike, 3D-модель художника-конструктора Хіггінса з’явилася на світ, оскільки він заглибився в своє “захоплення старомодною механікою” і здобув своїми творами чималу славу. Залишаючись вірним дизайну Train Wreck Bike, ван Туіл побудував мотоцикл, натхнення на створення якого, очевидно, він черпав з різних сторін. Саме ж по собі використання парового двигуна робить його вельми незвичайним засобом пересування, але зовнішній вигляд, який дозволяє прийти в здивування того, хто вперше без інформаційної підготовки подивиться на це моточудо, теж є унікальним у своєму роді — зовнішній колінчастий вал, що крутить колеса, прямо-таки здається знятим з міні-локомотива.

Додавання дзвінка і парового ріжка ще більше вводить в ступор людей з консервативним складом розуму. Складно уявити, які емоції відчував би Шелдон Купер, якщо б йому довелося побачити, як познущалися над ідеєю локомотива хлопці з Голландії.