“Зелені” хмарочоси “Bosco Verticale” в Мілані

За останній час у багатьох містах світу набирає обертів реалізація проектів зі створення так званих «вертикальних лісів», тобто озеленення будинків і дахів будинків. Екологи підрахували, що якщо на покрівлі площею в один квадратний метр росте дерево або кущ, це сприяє забезпеченню річним запасом кисню однієї людини.

Одними з перших до реалізації цієї ідеї підключилися міланські архітектори: вони вирішили посадити ліс прямо на дахах багатоповерхових будинків. Проект «зеленого хмарочоса» був розроблений в Мілані ще в 2011 році. А вже через два роки в місті було завершено будівництво двох величезних хмарочосів, повністю вкритих лісом.



Житлові будинки Bosco Verticale вважаються не лише плодом фантазії італійської архітектурної компанії Stefano Boeri Architetti, але і необхідним «очисником повітря» Мілана. Вони стали справжнім вертикальним парком в центрі Мілана, бо на горизонтальній площині місця для нього вже не було.

Будівлі висотою 80 та 111 метрів являють собою два блоки з вбудованими сонячними панелями, а також різноманітною рослинністю, яка рассажена по фасаду. На думку архітекторів, дерева підвищують вологість повітря, поглинають CO2 і частинки пилу, виділяють кисень, захищають від випромінювання та забруднення, покращуючи якість життя в житлових будинках. Крім того, така зелена «завіса» не дозволяє проникнути до квартири нестерпній літній спеці, в цей час температура повітря в Мілані досягає 40 градусів і вище.



Всього на обох будинках висаджено близько 800 дерев, 4 тисяч кущів і 11 тисяч ґрунтопокривних рослин (стільки ж росте на одному гектарі лісу). Архітекторам знадобилося більше двох років роботи з ботаніками, щоб вирішити, які дерева краще за інших можуть адаптуватися до настільки специфічного місця і клімату. При виборі дерев проектувальники врахували і питання безпеки. Кожен може собі уявити, що станеться, якщо вітер вирве з верхнього поверху дерево і скине його вниз. Для цього конструктори протестували у вітровій турбіні сорти багатьох дерев, після чого вибрали найміцніші.

Житлові комплекси напхані «зеленими» технологіями найрізноманітнішго спектру, починаючи від збирання і фільтрації дощової води і закінчуючи сонячними батареями і вітряками на даху. При продажі квартир з майбутніми мешканцями обговорюється питання про те, які насадження і якого розміру воліють покупці. Причому поливом рослин і процесом отримання ними поживних речовин управляє автоматика. Відповідно, з цього розрахунку формується і ціна квартир – апартаменти площею 80 квадратних метрів обходяться в 800 тисяч доларів.


Чтобы в жилище всегда было сухо и тепло, стоит позаботиться о надежном отопительном приборе. Вот здесь вы можете приобрести качественные экономичные конвекторы “VERANO” по наилучшей стоимости