Фестиваль Яскравий Сідней (Vivid Sydney) – 2015

Кожен рік в австралійському Сіднеї протягом 18 днів проходить масштабний фестиваль світла, музики і фантазій "Vivid Sydney". Щодня він залучає велику кількість місцевих жителів, тисячі туристів і простих поціновувачів краси.

Найбільш видовищна частина фестивалю починається з настанням темряви, коли знакові пам’ятки міста наповнюються яскравими фарбами, натхненням і занурюються в атмосферу творчості. Приголомшливі світлові інсталяції і 3D-проекції для повноти картини доповнюються музичним супроводом. Звичайно ж проведення такого шоу неможливе без відповідної апаратури, наприклад, тут http://shop.musicprofi.com/prod-avolites ви можете дізнатися про розробки у цій сфері відомої компанії Avolites.



В цьому році “Vivid Sydney” проходив з 22 травня по 8 червня. У дев’яти районах міста було представлено понад 60 світлозвукових інсталяцій і 3D-проекцій. Серцем фестивалю традиційно став Сіднейський оперний театр.



“Вітрила” знаменитого оперного театру (Sydney Opera House) в цьому році перетворилися в барвисті Живі фрески (Living Mural), створені майстрами британської компанії Universal Everything.

Це досить масштабний фестиваль світла і музики і з кожним роком його територія розширюється. У 2009 році фестиваль пройшов вперше, спочатку територія обмежувалася тільки Круговою Набережною (Circular Quay), потім деякі місця в районі Рокс (The Rocks) були прикрашені світловими інсталяціями, далі Дарлінг Харбор (Darling Harbour) з салютами у вихідні, а в 2014 році - Мартін Плейс (Martin Place).

За свою довгу історію він став всесвітньо відомим фестивалем. У цьому році організатори фестивалі запросили майстрів світла з усіх куточків земної кулі поділиться своїми креативними ідеями. В результаті конкурсного відбору 140 художників з 16 країн світу отримали можливість продемонструвати свої унікальні таланти в рамках «Vivid Sydney».



Звичайно ж, серцем фестивалю кожен рік є будівля Сіднейського оперного театру (Sydney Opera House) і околиці Кругової Набережній (Circular Quay). На дах театру проектуються світлові картини, а в цей час всередині будівлі проходять виступи музикантів.