За п’ять років у світі подвоїлася кількість автомобілів на газі

За 2010-2015 роки кількість автомобілів, обладнаних газобалонним обладнанням (ГБО), у світі зросла до 22,5 млн або на 11,2 млн, тобто майже рівно в два рази, заявили в аналітичній компанії NGV Communications Group.

Перше місце за кількістю автомобілів на газі займає Іран, тут налічується понад 4 млн автомобілів з ГБО, в 2010 році їх кількість не перевищувала 2 млн.

Значного зростання у цій сфері досяг Китай. З 2010 року кількість автомобілів на газі в цій країні зросла з 500 тис. до майже 4 млн одиниць. Крім того, в Китаї збільшилося число газонаповнювальних станцій до 6,5 тис. або на 4,85 тис. У стадії будівництва знаходяться ще 2,9 тис. станцій. До списку лідерів входять також Пакистан, Аргентина, Бразилія і Індія.

Сьогодні практично всі найбільші автовиробники випускають автомобілі на метані. Світові лідери автопрому — Volvo, Audi, Chevrolet, Daimler-Benz, Iveco, MAN, Opel, Peugeot, Citroen, Ѕсапіа, Fiat, Volkswagen, Ford, Honda, Toyota — всі вони сьогодні пропонують заводські автомобілі з двигунами, що працюють на природному газі.

Если вам требуется качественная и безопасная установка гбо Киев, обращайтесь в Премиум Газ Сервис, именно эта компания имеет все необходимые лицензии и сертификаты для подобного рода работ.

Установка газобалонного устаткування – серйозне втручання в конструкцію машини. Однак багато автовласників вирішуються на таку переробку, не лякаючись навіть втратити гарантію. Адже кожен пройдений на газі кілометр коштує в середньому на третину дешевше, ніж на бензині.

Отож, які основні переваги ГБО?

1. Економія — це головна перевага установки газового обладнання в авто і газу. Чим більше ви їздите, тим більше економите. Просто і геніально одночасно!

2. Екологія — цей плюс установки газобалонного обладнання чомусь найменше цінується в нашій країні. Поки суспільство лише вчиться екологічному мисленню і поведінці, які у відсутності адекватної підтримки держави можуть зайняти досить багато часу. У багатьох країнах Європи існують пільги для машин на газі, а обізнаність громадян є високою.

4. Двигуни з установкою ГБО працюють тихіше й більш плавно — газ має високе октанове число (близько 110), що забезпечує м’яку, плавну, безперебійну роботу двигуна і його велику гнучкість. Дуже зручно використовувати ці переваги в місті, де ми часто рушаємо, зупиняємося, обганяємо, а шум став однією з форм забруднення навколишнього середовища.

5. Двигуни, які працюють на газі прослужать довше — пропан-бутан (зріджений газ) доходить до циліндрів в самому оптимальному для двигуна стані — газоподібному. Таке рішення конструктори протягом багатьох років намагаються застосувати і до бензину. Таким чином, не тільки запалювання стає більш м’яким і ефективним, але і захисний шар масла в двигуні не вимивається зі стінок циліндра.