Весільна сукня-рекордсмен довжиною майже 3 кілометри

Сто днів роботи десяти кравців, 4700 метрів шовкової тафти, 5,5 метрів мережива Шантильї, 1857 булавок і шпильок знадобилося для створення у 2012 році найдовшої у світі весільної сукні. Наряд зі шлейфом завдовжки 2823 метра був зшитий в Румунії і продемонстрований сімнадцятирічною місцевою моделлю Еммою Думітреску (Ema Dumitrescu) вельми оригінальним способом.

Одягнену в ексклюзивне плаття з пишною спідницею дівчину підняли над однією з центральних площ Бухареста на повітряній кулі, попередньо розстеливши довжелезний шлейф поруч на довжелезній алеї. В результаті легка і міцна білосніжна тканина шлейфу піднялася в повітря, тріпочучи на вітрі і демонструючи всю її нескінченну довжину. Дівчина ж утримувалася на кошику кулі.



Не затрималися і представники Книги рекордів Гіннесса, запрошені заздалегідь творцями сукні – модним салоном весільних нарядів Andree Salon fashion house. Вони виміряли довжину шлейфа і підтвердили, що черговий рекорд в цій сфері побитий, вручивши відповідний сертифікат.

Приводом для створення ексклюзивного вбрання стало проведення в Бухаресті тижня весільної моди Wedding Fair: плаття було представлено саме в день його відкриття. Причому матеріали для пошиття мега-сукні були заздалегідь замовлені і завезені з інших країн: мережива з Франції, шовкова тафта – з Італії.

Вартість матеріалів, згідно із заявою представника модного будинку Andree Salon, склала близько 5 тис. фунтів стерлінгів – менше 8 тисяч американських доларів (з урахуванням оптових закупівель і роботи власних майстрів швейної справи). Дівчина, що демонструвала вбрання була дуже схвильована своєю участю в гучному заході, а спостерігачі зауважили, що, незважаючи на всю красу весільної сукні використовувати її в реальному житті неможливо: надто непрактичний наряд з трехкілометровим шлейфом, переміщатися в якому можна хіба що по повітрю.


Варто відзначити, що попередній весільний наряд-рекордист мав шлейф довжиною 2,2 км і був зшитий в Нідерландах. Його примудрилися навіть використовувати за призначенням: у шикарній сукні вийшла заміж дівчина з Китаю.


Вниманию свадебных салонов! Уже сейчас вы можете заказать свадебные платья оптом у vesilna.ua на самых выгодных условиях. Исключительный дизайн, безусловное качество, лучшие в Украине цены. Приглашаем к долгосрочному сотрудничеству всех заинтересованных лиц.