Ультразвукова викрутка Брюса Дрінквотера - ручний інструмент майбутнього

Професор Брюс Дрінквотер (Bruce Drinkwater) з Брістольського Університету (Великобританія) у співпраці з молодими талановитими інженерами з так званої «The Big Bang» здійснюють розробку фантастичного виробу - «викрутки», що використовує акустичну технологію для відкриття замків і відкручування шурупів.

Дрінквотер вважає, що відповіді на поставлені питання лежать в ультразвуковій області. На його думку, керуючи звуковими хвилями на різних частотах за межами людського сприйняття, можна чинити фізичний вплив на матеріальні об’єкти.

Дана технологія вже перебуває в стані апробації та тестування в умовах сучасного виробництва, де застосовується для з’єднання частин виробу в єдине ціле. А зараз, щоб придбати надійний інструмент, достатньо завітати до інтернет-магазину e-altsest.com, тут знайдеться все для майстра, від простенької викрутки, до мультифункціональних наборів електроінструментів від відомих світових виробників. 

Ця викрутка чимось нагадує зброю Доктора «Хто» з однойменного культового серіалу Doctor Who, можливо власне тут черпав натхнення для свого винаходу професор Дрінквотер.


«Доктор «Хто» став британським героєм досить давно, в 60х роках минулого століття. Він дуже вміло порушував фундаментальні наукові закони та правила, що у той час було науковою фантастикою, і на цьому придбав ореол своєї популярності. Однак з тих пір наука пішла далеко вперед; багато фантастичного тепер уже не здається таким. Хоча функціонуюча машина часу залишається елементом науково-фантастичних оповідань, вчені сьогодні вже експериментують з надзвуковими хвилями з метою маніпулювання малими об’єктами матеріального світу», - говорить проф. Дрінквотер.

Інженери вишукують нові можливості застосування ультразвуку, зокрема, яким чином ультразвук міг би надавати “скручуючий” вплив на високій швидкості, подібно мініатюрному торнадо – це представляється вельми актуальним, наприклад, при віддаленому вкручуванні / викручування шурупів, переміщенні твердих тіл, а також в медицині, і створенні ультразвукової зброі.

Професор Дрінквотер сподівається, що його робота здатна зробити неможливе можливим і залучити інженерів, технологів та інвесторів у недалекому майбутньому, - «у свій час пригоди доктора «Хто» захопили уяву мільйонів молодих і літніх людей, а сьогодні вчені та інженери прагнуть використовувати свої знання, щоб привнести в життя те, що колись було фантастикою, зробити магію реальною».