Як комфортно прожити на на 17-ти квадратних метрах?

Чи можна зробити триповерхові апартаменти всього на 17-ти квадратних метрах? Це здається неймовірним, але один американський скульптор вирішив, що це можливо. Він викупив підвал в одному з столітніх будинків Сіетла, і перетворив його в затишне гніздечко, де навіть вільно розміщуються два велосипеда.

Скульптор Стів Зауер (Steve Sauer) є прихильником стилю мінімалізм. Його надихають ергономічні скандинавські та функціональні японські інтер’єри. Він довго шукав собі житло, яке б задовольняло його запитам. Стіву не потрібен був просторий будинок з безліччю квадратних метрів.

Він хотів експериментів, і дуже сміливих. Знайти ідеальний варіант йому вдалося в одному з будинків Сіетла. Будівлі вже більше 100 років. Але Стіва цікавила не квартира, а цокольний поверх. Спустившись у підвал, він зрозумів, що приміщення з 3-метровою стелею і площею 17 квадратних метрів – ідеальний кандидат для його творчих експериментів.



На всі перетворення у скульптора пішло близько 7-ми років. Але результат вартий того: в квартирі тепер три повноцінних рівня, де розташувалися функціональні зони. На самому верху розташовується велике двоспальне ліжко. На середньому поверсі облаштовано зручне місце для читання, а ось в ступенях ховаються речі. Перший рівень гармонійно поділений на зону вітальні, їдальні, кухні і санвузла.

Більшу частину меблів Стів придбав в ІКЕА, дещо зробив власними руками. Але не обійшлося тут і без дизайнерських предметів. Наприклад, є декілька творів від Філіпа Старка (Philippe Stark), улюбленого промислового дизайнера Стіва.

Колір для свого житла Стів Зауер вибрав не вагаючись. На його думку, небесно-блакитний просто створений для маленьких просторів. Так як він здорово перетворює простір, робить його візуально просторішим і легким. А ось для зорового ділення на рівні скульптор використовував грифельний відтінок.

Практично всі меблі виконані з деревини. Її фактура дуже симпатизує власнику квартири. Він любить відчувати її тепло, торкаючись до неї. Стів тактильна людина, саме тому в зоні вітальні він розташував пухнастий килим, а на другому рівні – шкіряне крісло. Навіть у ванній у нього панелі з дрібною плиткою.



Если вам требуется красивая и функциональная мебель для гостиной на сайте mayertrade.com.ua вы найдете отличные наборы от известных украинских и зарубежных и производителей.  Благодаря удобной системе поиска вы быстро подберете наиболее оптимальный для себя в плане стиля, цвета, материалов и цены вариант.