Розроблено термоелектричні водогінні труби, здатні генерувати струм

На фото зображена так звана термоелектрична трубка, заснована на новій структурі, яка може виробляти електрику, використовуючи виключно різницю температур. Інноваційна технологія, створена японською компанією Panasonic, передбачає, що якщо ці трубки будуть використані для постачання гарячої води, то сам трубопровід може виробляти електроенергію.

В компанії надіються, що дана технологія вже до початку 2018 року буде масово застосовуватись в різних галузях.

«Це - термоелектрична трубка. Її довжина близько 10 сантиметрів. Це - генераторна установка, що включає в себе чотири таких трубки. Гаряча вода проходить через трубки і охолоджуються зовні, використовуючи холодну воду. Така чотиритрубчата установка виробляє близько 10 ват, які можна використовувати для живлення вентилятора, світлодіодних ламп або портативного телевізора», розповів представник компанії Panasonic під час презентації нової технології.

До теперішнього моменту термоелектричне генерування було схильне до великих втрат при надходженні тепла, оскільки термоелектричні елементи були прикріплені і підключені зовні труб. Такі системи також мали проблеми з надійністю.

«Роблячи наш продукт трубчастим, ми дозволили йому приймати більше тепла не змінюючи розмір труби. В результаті ми отримали вихід енергії, що перевищує в три або чотири рази традиційні системи. Особливістю цієї системи є те, що ви можете почати генерувати електрику, просто замінивши існуючі труби гарячої води на ці», пояснює співробітник компанії.

Термоелектричні труби мають просту структуру і включають в себе термоелектричний матеріал, що має низьку теплопровідність, і металеві компоненти з високою теплопровідністю, які складені під кутом.

«Для того, щоб цей виріб отримав практичне застосування, нам необхідно зробити ці труби більш ефективним і такими, що легко встановлюються в будь-яких місцях. Ми маємо намір випустити комерційну версію цієї технології в 2018 році», - додав він.

Київська Теплова Компанія пропонує якісні металопластикові труби для водопроводів, систем опалення, і іншого призначення. А тут ви зможете ознайомитись з детальним описом, перевагами даної продукції, а також актуальною ціновою інформацією.