Merkavim Mars Defender: ізраїльський автобус-броньовик

Цей автобус виглядає як звичайний туристичний лайнер з лінійки Merkavim Mars на шасі Volvo, нічого особливого. Але насправді це справжній танк - Merkavim Mars Defender, який є повноцінним панцерником, майстерно маскується під цивільний автобус.

До речі, непогана ідея для тих, хто задіяний у сфері пассажирские перевозки Украина - Россия, зважаючи на непросту ситуацію між двома країнами.

Mars Defender вважається найбільш захищеним автобусом в світі. Він надійно захищає від куль калібру 7.62, гранат, мін - і при цьому залишається ніби як звичайним туристичним автобусом, здатним перевозити гостей Ізраїлю по небезпечним маршрутами. А в Ізраїлі небезпечні майже всі маршрути.

Машина була представлена ​​на виставці LAAD Defence & Security в Ріо-де-Жанейро в квітні 2016 року. Вона побудована компанією Merkavim на шасі Volvo 6x2, може перевозити 53 пасажирів і водія, і броньована по всіх поверхнях - боки, перед, заду, дах, днище. Всі вісім коліс виконані з використанням технології Runflate, тобто автобус може пересуватися і з пробитими шинами.

Компанія пропонує декілька комплектацій. Крім типової туристичної, можна замовити VIP-автобус, а можна - захищений командний пункт для будь-якої антитерористичної організації.

Варто зауважити, що це вже не перше покоління Defender - броньовані туристичні автобуси Merkavim будувала і раніше. Зовні Mars Defender неможливо відрізнити від звичайного автобуса лінійки Merkavim Mars.

Машинобудівне підприємство Merkavim Metal Works розпочало свою діяльність в 1946 році і до теперішнього часу зросло в найбільшу в Ізраїлі компанію по виробництву автобусних кузовів на шасі найбільш відомих західноєвропейських фірм Volvo, Mercedes-Benz, MAN і DAF. На фірмі зайнято 400 чоловік, щорічно випускають по 350 автобусів.

B програму компанії Merkavim входить велика гамма автобусних кузовів для місцевих, міжміських і міських перевезень, а також для туризму. Основну частку виробництва становлять досить прості і недорогі універсальні напівкапотні машини середньої місткості для місцевого ринку, а також багатомісні міські автобуси, зовнішність яких нагадує відомі автобуси великих компаній Європи. Виробничі потужності компанії зосереджені в Кесарії.