Мегаманіпулятор Putzmeister 70Z-meter

Всі ми добре памятаємо трагічні події, що розгортались на ядерній станції Фукусіма в Японії. Тоді крупномасштабної глобальної катастрофи вдалося уникнути завдяки оперативним грамотним міроприємствам по забезпеченню своєчасного охолодження активних зон ядерних реакторів, оскільки вся система охолодження станції внаслідок згубної дії землетрусу і цунамі повністю вийшла з ладу.

Подача холодної води звичайними насосами і стандартними поженими машинами в даній ситуації було неможливо. Саме тоді в нагоді стали 4 автомобілі спеціального призначення типу Putzmeister 70Z, які 21 березня 2011 року екстренними рейсами з німецького Штутгарта, і американського міста Атланта були доставлені в Токіо, і далі на місце надзвичайних подій.



Головним призначенням цього унікального мегаманіпулятора є його застосування в будівництві і в якості пожежної машини. Основною особливістю цього виду устаткування є наявність у нього маніпулятора, який може висуватися на відстань до 70 метрів і яким при цьому, можна надати практично будь-яку форму. Таким чином, у випадках, коли необхідно з великої відстані подавати воду у вікна верхніх поверхів або навіть на дах палаючого будинку, більш ефективного варіанту, ніж використання пожежного автомобіля Putzmeister 70Z-meter, придумати дуже складно. Тим більше, що на цій машині встановлені потужні насоси, які мають продуктивність 2700 літрів води в хвилину.



Все обладнання змонтовано на 10-остному шасі. Управління шасі, так і самим маніпулятором може здійснюватися за допомогою системи дистанційного управління, тобто оператор може знаходитися на відстані від машини.

Вся ця техніка важить 86 тонн, дизельний двигун дозволяє розвивати швидкість до 90 кілометрів на годину, споживаючи при цьому більше 100 літрів палива на 100 кілометрів пробігу.



На сайті http://vkservice.com.ua/ ви зможете можете орендувати високопродуктивні бетононасоси і іншу сучасну спецтехніка на найвигідніших умовах. Співпраця з ТОВ “ВК СЕРВИС” – гарантія оперативності і якості ремонтно-будівельних робіт будь-якої складності!