Сетеніль-де-лас-Бодегас: дивовижне іспанське містечко під скелею

Люди часто живуть у досить незвичайних місцях. Є на Землі міста, розташовані біля підніжжя вулканів, і монастирі, зведені на краю прірви в Гімалаях. У не менш екстремальному місці знаходиться і іспанська містечко, де близько 3000 жителів живуть, в буквальному сенсі, під скелею.

Сетеніль-де-лас-Бодегас - невелике місто в Іспанії в сотні кілометрів на північний схід від Кадіса. Примітне воно тим, що будинки в ньому розташовані вздовж вузької ущелини річки Ріо Трехо і частина з них буквально “врізалася” у скелі. Часто в місті зустрічаються будинки, над якими нависає зверху тисячотонна скеля. Цікаво, чи не страшно людям, що ця глиба в один прекрасний момент може зірватися і розчавити оселі? 




Що цікаво, люди оселилися тут багато століть тому з практичних міркувань. Природні печери в скелях Сетеніль виявилися ідеальними приміщеннями для житла, оскільки не потрібно було будувати цілі будинки. Щоб зберігати тепло влітку і холод взимку, необхідно було побудувати тільки фасад. Вважається, що люди живуть тут з доісторичних часів.

Варто відзначити, що це андалусійське місто зовсім не ізольоване від світу, як це може здатися. Бари, ресторани і продуктові магазини в Сетеніль-де-лас-Бодегас важаються кращими в регіоні, відомому своїми делікатесами, такими як чорізо, місцевий мед, варення і вина. Під час вихідних днів навесні та влітку місто є досить жвавим місцем, а мальовничі білосніжні кафе і ринки під скелями буквально переповнені людьми.



Назва міста Сетеніль-де-лас-Бодегас відображає його багату історію. Перша частина назви - “Сенетіль” походить від слів Septem Nihil (у перекладі з латині - “сім разів безрезультатно”). Це пов’язано з тим, що сім разів католики намагалися відбити територію міста у маврів, які правили більшою частиною Іспанії протягом кількох століть. Тільки сьома спроба була успішною, і християнами був завойований останній мусульманський бастіон в Іберії.

Друга частина назви — “де-лас-Бодегас” (що дослівно означає винний склад) з’явилася пізніше. Вже кілька століть місто славиться своїми виноградниками, а також цінними сортами вина. Перші виноградники були висаджені в цій місцевості християнами, раніше ж тут росли лише оливкові і мигдальні гаї.



Ваша заповітна мрія про красивий, теплий, енергоефективний затишний будиночок може здійснитись! На сайті http://quickhouse.com.ua/ Вас чекає пропозиція, від якої важко відмовитись.