Сауна в небесах

У Фінляндії, на гірськолижному курорті Юлляс, відкрилася єдина в світі пересувна сауна, побудована в гондолі лижного підйомника. Відвідувачі сауни можуть насолодитися жаром і парою, спостерігаючи у вікно, як під ними пропливають прекрасні пейзажі величної природи Лапландії.

Сауна-гондола зсередини і зовні оздоблена деревом. Розслабитися, ширяючи в повітрі на висоті 718 метрів над рівнем моря, в ній можуть одночасно 4 людини.

Сеанс розслаблюючих процедур із застосуванням пари й високих температур триває одну годину і за цей час сауна долає три кола над курортом. Вартість нестандартноъ розваги становить приблизно 1500 євро. Дороговато, по нашим міркам, але організатори обіцяють незабутні враження.

Нагрів сауни здійснюється кожного разу, перед початком чергового маршруту. Цього тепла вистачає її гостям на увесь час сеансу.



Акі Рундгрен, маркетинг-менеджер гірськолижного курорту Ісо-Юлляс: «Всьому світу відома пристрасть фінів до сауні. Тому, коли вирішувалося питання про місце, де побудувати подібне унікальну споруду, вибір відразу ліг на Фінляндію».

Юлляс – найбільший гірськолижний курорт в країні. У його затишних гостьових будиночках і готелях можуть одночасно розміститися до 20 000 гостей. Гірськолижний центр курорту знаходиться в північній частині гори в містечку Äkäslompolo.

Взагалі, фіни, як зазначалось, буквально “помішані” на сауні. Ніодна вечірка не обходиться без неї, багато св”ят супроводжуються її відвідинами,  тут навіть щорічно влаштовують єдиний у світі Фестиваль мобільних саун.

А ще кілька років тому на верхніх ярусах трибун льодового стадіону Hartwall Arena побудували сауну для вболівальників. Двійне задоволення отримують справжні любителі і сауни і хокею, насолоджуючись грою улюбленої команди і приємно потіючи, попіваючи прохолодне пивко, і інші приємні напої!



Мережа магазинів СвітСаун пропонує якісне ефективне опалювальне обладнання,  широкий асортимент аксесуарів для бань і саун,  садові меблі, товари для активного відпочинку.