Футуристична вантажівка від торгової мережі Walmart

Найбільша в світі американська компанія-рітейлер Walmart розробила власний концепт футуристичної вантажівки. Цей крок став відповіддю на гостру необхідність підвищити економічність і ефективність засобів перевезення, які компанія використовує для обслуговування більше десяти тисяч своїх магазинів в 27 країнах.

Новий тягач під назвою Walmart Advanced Vehicle Experience (WAVE) має незвичайний вигляд, зроблений з полегшених матеріалів, і здатний працювати на найрізноманітнішому паливі.

Наразі існує лише один примірник цієї чудо-машини, який проходить різноманітні тестування задля підтвердження своєї ефективності у різних умовах. А от компанії Ремонт-БУД, що з поміж різноманітних видів діяльності успішно здійснює вантажні перевезення Львів, використовує для цього перевірені часом, надійні моделі автомобілів.

Кабіна WAVE має футуристичного вигляду видовжену передню частину і незвичайну форму, що помітно підвищує аеродинаміку. Водійське сидіння розташоване рівно по центру кабіни, в оточенні РК-дисплеїв і моніторів. 16-метровий причіп виготовлений з вуглеволокна, що робить його майже на дві тонни легшим традиційних аналогів.



WAVE оснащений багатопаливною силовою установкою, і здатний працювати на дизелі, біодизелі та природному газі. Крім того, на борту є власний комплект батарей, на яких вантажівка здатний проїхати близько 100 кілометрів.

Поки не відомо, чи стане ця вантажівка серійною. Однак Walmart продовжує активно працювати над модернізацією всього парку своєї автотехніки. Все-таки для компанії з таким товарообігом транспортні витрати є більш ніж помітними.